Ponta nu exclude "absolut deloc" o noua suspendare: Basescu sa renunte la haina de barfitor de carciuma

Vineri, 22 August 2014, ora 15:37
5005 citiri
Ponta nu exclude "absolut deloc" o noua suspendare: Basescu sa renunte la haina de barfitor de carciuma
Foto: Digi 24

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, ca nu exclude "absolut deloc" o noua suspendare a presedintelui Traian Basescu, precizand ca ideea lui Calin Popescu Tariceanu este "extrem de corecta".

"Lucrurile stau in felul urmator: pozitia PSD este ca in principiu suntem de acord cu domnul Tariceanu, Traian Basescu are tendinta, considerand ca oricum pleaca din functie, de a fi si mai iresponsabil decat a fost pana acum. Era greu, dar iata ca a reusit", a declarat Ponta, intr-o conferinta de presa de la Tulcea, dupa o reuniune a conducerii PSD.

Ponta a vorbit despre intalnirea Basescu-Udrea de la Cotroceni, apreciind ca a fost una "rusinoasa".

Ponta, de acord cu Tariceanu privind suspendarea lui Traian Basescu

"Este rusinos si pentru institutia prezidentiala sa vedem intalniri de campanie la Palatul Cotroceni. I-am asigurat pe colegii de la PSD ca daca voi fi presedinte, ne vom vedea in Delta, dar nu la Cotroceni. Presedintele Romaniei nu are intalniri cu partidele, are consultari, Palatul Cotroceni nu este sediu de campanie.

Ideea domnului Tariceanu este extrem de corecta si are toata sustinerea mea. Daca Traian Basescu se va manifesta in continuare ca sef de campanie al Elenei Udrea, nu excludem absolut deloc ideea de a aplica prevederile constitutionale privind suspendarea. Problema este ca nu ne dorim o criza politica, dar pe Traian Basescu nu-l mai intereseaza si nu are nimic de pierdut si cu siguranta va continua sa faca cat mai mult rau", a mai spus premierul.

Basescu, amenintat cu suspendarea: Cum ar putea ajunge Valeriu Zgonea presedinte interimar

In ceea ce priveste avertismentul lui Traian Basescu legat de "dezbracarea" candidatilor in campania prezidentiala, Ponta a transmis ca-si doreste ca viitorul presedinte "sa nu mai dezbrace pe nimeni".

"Eu il sfatuiesc pe domnul Basescu sa imbrace haina de presedinte si sa renunte la haina de barfitor de carciuma, de dictator tarziu", a conchis Ponta.

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, cere o noua suspendare a presedintelui Traian Basescu, dupa declaratiile acestuia de miercuri seara, de sustinere a Elenei Udrea la alegerile prezidentiale. Fostul liberal il avertizeaza pe Traian Basescu ca poate fi suspendat pana in ultima sa zi de mandat si sustine ca, daca acest lucru se va intampla, el va refuza sa preia interimatul, deoarece este candidat alegerile prezidentiale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
După alegerile europarlamentare din 9 iunie, România va avea în continuare treizeci și trei de reprezentanți în plenul Parlamentului European (PE), dar nu toți se remarcă prin activitatea...
PNL exclude susţinerea lui Piedone la Primăria Capitalei. Ionuț Stroe: "Ar fi cea mai mare greşeală"
PNL exclude susţinerea lui Piedone la Primăria Capitalei. Ionuț Stroe: "Ar fi cea mai mare greşeală"
Susţinerea lui Cristian Popescu Piedone la Primăria Capitalei nu este pe agenda de lucru a PNL, susține purtătorul de cuvânt al partidului, Ionuţ Stroe. Întrebat, în emisiunea România...
#Ponta suspendare Basescu, #Ponta Tariceanu suspendare presedinte, #Ponta Basescu dictator tarziu , #Traian Basescu