Ponta: Nu facem sedinta de Guvern la Cotroceni, ca pe vremea lui Boc

Marti, 06 Noiembrie 2012, ora 21:51
3783 citiri
Ponta: Nu facem sedinta de Guvern la Cotroceni, ca pe vremea lui Boc

Premierul Victor Ponta a declarat, marti seara, ca nu va merge insotit de ministrii din Cabinetul sau la intalnirea cu presedintele Traian Basescu, deoarece nu va face sedinta de Guvern la Palatul Cotroceni.

"Sigur voi merge eu, presedintele se consulta cu premierul la Cotroceni, eu ma duc sa-l informez in ce stadiu se afla Guvernul cu respectivele subiecte. Este o intalnire intre institutia presedintelui si cea a Guvernului, reprezentata de prim-ministru", a precizat Victor Ponta, intr-o interventie la Romania Tv.

"Probabil ca va fi un consilier cu mine, as fi mers cu Georgescu, dar la acea ora are o discutie cu FMI. Insa nu era cazul de sedinta de Guvern, ca pe vremea lui Emil Boc, poate ca era normal pe vremea aceea, insa noi reprezentam o alta majoritate. Cred ca era normal si politicos sa raspund pozitiv la solicitarea lui", a completat Ponta.

El a mai spus ca porneste cu buna-credinta, chiar daca intalnirea va fi cu 3 zile inainte de campanie.

"Nu e ceva nou ca se intereseaza despre aceste subiecte", a adaugat premierul.

Administratia prezidentiala a anuntat, intr-un comunicat publicat pe site-ul oficial, ca miercuri, la ora 11.00 vor avea loc "consultari ale presedintelui Romaniei, domnul Traian Basescu, cu Guvernul, in conformitate cu articolul 86 din Constitutia Romaniei".

Temele de discutie anuntate sunt vizita Fondului Monetar International (FMI) in Romania, Mecanismul de Cooperare si Verificare pe Justitie (MCV), obligatiile externe ale Romaniei, fondurile structurale, bugetul pe 2013 al tarii si cel al Uniunii Europene pentru perioada 2014-2020.

Premierul Victor Ponta a fost primul care a anuntat ca Basescu l-a chemat la discutii, la Palatul Cotroceni.

Basescu a chemat Guvernul la discutii: Ponta - Eu ma duc, care Guvern?!

Miercuri, Ponta ii va cere presedintelui mandat sa mearga la Bruxelles, la urmatorul summit.

"Nu stiu ce va face Basescu, insa el nu poate sa obtina pentru Romania o situatie mai buna, caci dupa 2014, va fi un pensionar, nu mi se pare corect ca el sa fie cel care ne decide banii pentru viitor", a punctat prim-ministrul.

"Pe mine ma intereseaza o singura chestiune, nu cred ca avem nevoie de o noua criza intre cele doua institutii. Eu incerc sa le evit, dar daca presedintele le cauta, atunci le va gasi.

El a reiterat ca "bugetul se facea la Cotroceni pe vremea lui Boc, dar nu se va mai face. Conform legii, bugetul se va face la 15 zile de la investirii noului guvern. FMI a zis ca vine sa discute despre buget cu noul guvern, iar daca USL castiga alegerile, eu vreau sa schimb structura guvernului actual. In plus, daca vom avea o noua criza constitutionala, nu se poate adopta un buget pe 2013", a evidentiat premierul.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#Ponta sedinta Guvern Cotroceni, #Ponta discutii Basescu, #Ponta intalnire Basescu , #Traian Basescu