Ponta: Nu mai vorbesc niciodata cu Basescu

Marti, 10 Iulie 2012, ora 21:43
10050 citiri
Ponta: Nu mai vorbesc niciodata cu Basescu
Foto: Romania TV

Premierul Victor Ponta a declarat, marti seara, ca o coabitare cu presedintele suspendat, Traian Basescu, este exclusa, mentionand ca a incercat deja aceasta posibilitate. "Daca Traian Basescu, prin vointa poporului, va reveni la Cotroceni, eu nu cred ca putem sa coabitam", a spus el.

"Am incercat in primele 45 de zile de mandat", a specificat seful Guvernului, intr-un interviu la Romania TV, mentionand ca Traian Basescu "e o personalitate incapabila de coabitare".

De altfel, a mentionat premierul, "indiferent de lucrurile care ne-au despartit, eu am incercat sa ma port normal, constitutional, instiutional, european cu el".

Chiar si asa, "raspunsul lui a fost cel mai dambovitean, inscenandu-mi chestia cu plagiatul", a afirmat Ponta, dand de inteles ca nu poate vorbi cu "un om care se uita in ochii mei si imi implanta cutitul in spate".

"Cu asemenea oameni nu ai ce sa vorbesti", a spus el, mentionand ca nu-i va mai vorbi niciodata lui Traian Basescu, in afara evenimentelor publice.

Cu toate acestea, Ponta nu a fost atat de transant ca presedintele interimar, Crin Antonescu, evitand sa spuna daca se va retrage din viata politica in cazul in care referendumul din 29 iulie il va readuce pe Basescu la Cotroceni. A spus, insa, ca va respecta decizia alegatorilor: "Nu vreau sa spun ca nu vom respecta decizia alegatorilor, daca se intoarce la Cotroceni", a afirmat el.

"Plagiatul m-a afectat personal, nu ca om politic"

Referitor la plagiat, Ponta a tinut sa mentioneze ca va merge la Comisia de Etica atunci cand va fi chemat si va astepta rezultatul. "M-a afectat pe mine personal, nu ca om politic", a spus premierul despre acuzatiile de plagiat. "Eu nu m-am laudat niciodata, insa am fost un elev bun, nu genial, mi-am facut studiile, cu bine, am fost apreciat", a tinut el sa sublinieze.

In ceea ce priveste amenintarile la adresa familiei, "s-au luat toate masurile, nu am in acest moment nicio temere", a mai declarat Ponta.

"Nu imi doresc decat ca dupa 30 sa revenim la normalitate, sa avem o polemica civilizata", a afirmat premierul.

"In mod normal nu as fi lasat aceste atacuri fara raspuns, insa cred ca oamenii asteapta de la mine ce se asteapta de la aceasta pozitie, de prim-ministru. Eu oricum voi veni sa raspund in fata romanilor la alegerile parlamentare", a mai spus el.

Regreta declaratiile facute in replica la cele ale lui Merkel

Seful Guvernului a afirmat ca regreta in prezent raspunsul dat la declaratiile cancelarului german Angela Merkel, mentionand insa ca el considera normal sa discuti cu ambele parti implicate inainte de a te pronunta pe un subiect.

"Regret acum acest raspuns pe care l-am dat ieri (luni - n.r.), dar evident ca intr-o logica normala, daca discuti cu o parte, discuti si cu partea cealalta inainte de a te pronunta", a spus premierul.

Ponta a mentionat ca nu vede "o problema pe termen lung" din aceasta situatie, mentionand ca dupa ce Curtea Constitutionala s-a pronuntat si dupa ce pe 29 iulie cetatenii romani vor vota, Guvernul german si toate celelalte Cabinete din Uniunea Europeana vor privi absolut democratic actiunile politice din Romania.

Legat de referendumul din 29 iulie, Ponta sustine ca acesta "va incheia aceasta stare care ne epuiza nervos, economic si social". El a recunoscut ca, in ultima perioada, lucrurile s-a derulat cu o viteza care "nu este specifica nici Romaniei, nici sistemelor europene".

"Eu sunt pregatit, stiu foarte clar ca Traian Basescu si aliatii sai vor folosi cele mai murdare atacuri impotriva mea, va anunt de acum ca nu voi raspunde".

Totusi, premierul a tinut sa sublinieze ca aceste atacuri ale PDL nu aduc niciun serviciu Romaniei. "Batalia asta e fara precedent in Europa, a spus el, mentionand ca batalii dure au mai fost pe continent, insa niciun rival nu a pomenit sintagma "lovitura de stat".

"Pe fondul acestor declaratii ale PDL si pe un fond european extrem de nefavorabil, a existat acest atac asupra leului", a mai spus el.

Fara taxa TV!

Ponta a mai afirmat marti seara ca se doreste ca "plata TVA la facturi totale pana la 500 de euro sa se faca doar la incasare, cu conditia sa se faca prin banca", mentionand ca in prezent se lucreaza la asta, si a luat in discutie si taxa TV.

Referitor la aceasta, el a declarat ca e de parere ca ar trebui eliminata pentru cei care au cablu, "pentru ca oricum se plateste taxa de cablu, iar TVR sa ia bani de la cei de la cablu", eventual.

"Problema este ca TVR primeste taxa, primeste subventie de la stat si are 100 milioane de euro pierdere. Nu se poate. Nu-si poate nimeni permite asa ceva, cand noi taiem banii de peste tot", a spus el. In plus, a mai afirmat el, "TVR mai influenteaza politic". "Daca ar fi fost asa, trebuiau sa castige domnul Basescu si PDL toate alegerile, ca numai ei erau la TVR", a mai declarat Ponta.

Singura rezolvare in cazul TVR este reducerea cheltuielilor, "pentru ca au buget cat toate televiziunile din Romania. Cred ca au si un numar de angatai cat toate televiziunile din Romania la un loc", a mai spus el.

Lucram la dosarul Videanu si "baietii destepti"

Seful Guvernuluin s-a oprit si asupra dosarului Videanu si "baietii destepti", el afirmand ca din documentele "gasite" de Guvern pana in prezent reiese foarte clar ca "Videanu a aprobat vanzari de energie la acele preturi preferentiale, care au dus la pierderi grave pentru Hidroelectrica". De altfel, a spus el, Parchetul a fost deja sesizat.

De asemenea, Ponta a spus ca Guvernul a trimis la Parchet si "toate documentele despre acest faimos caz Blejnar".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
#Victor Ponta coabitare Basescu, #Ponta revenire Basescu Cotroceni, #Ponta referendum 29 iulie, #Victor Ponta plagiat, #Ponta Videanu dosar, #PVictor Ponta TVA , #Traian Basescu