Ponta: O sa fiu la inceputul discursului lui Basescu din Parlament, apoi merg la Guvern

Luni, 11 Martie 2013, ora 23:16
3001 citiri
Ponta: O sa fiu la inceputul discursului lui Basescu din Parlament, apoi merg la Guvern
Foto: B1TV

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, ca, in calitate de prim-ministru, va participa la inceputul discursului presedintelui Traian Basescu din Parlament, dupa care va pleca la Guvern si a aratat ca fiecare parlamentar are o optiune de a fi prezent sau nu.

"Eu sunt primul-ministru si, pe baza unei relatii institutionale normale, o sa fiu la inceput, dupa care trebuie sa merg inapoi la Guvern, pentru ca trebuie sa ma intalnesc cu ministrul britanic pentru relatii europene. Fiecare grup, fiecare parlamentar are o optiune, cei de la PSD fac ce cred ei mai bine", a precizat Ponta, intrebat despre participarea la discursul presedintelui Basescu din Parlament.

Ponta a adaugat ca "e in regula" ca parlamentarii liberali nu au o pozitie comuna cu cei de la PSD si nu vor participa la discursul sefului statului si a aratat ca "numai la PCR si PDL erau toate parerile la fel". "La noi, mai gandeste fiecare cu mintea lui", a adaugat el.

Victor Ponta a mai spus ca presedintele Traian Basescu are dreptul sa se adreseze Parlamentului si nu l-a impiedicat nimeni, dar ca niciun parlamentar nu are vreo obligatie sa participe.

"Nici nu cred ca e vreo obligatie a vreunui parlamentar sa asiste, e democratie in Romania, este stat de drept", a adaugat Ponta.

El a explicat ce a vrut sa spuna prin declaratia ca se asteapta ca presedintele sa spuna adevarul in Parlament cu privire la aderarea la Schengen, aratand ca doar presedintele tarii, primul-ministru si ministrul de Externe au acces la toate documentele.

"Eu am cerut public un singur lucru, ca acea campanie mincinoasa si ticaloasa declansata in Romania, ca se opune Franta, Danemarca, Austria, ca sunt 7 tari, ca sunt 10 tari, la un moment dat erau 30 de tari care se opuneau intrarii Romaniei in Schengen, trebuie dezmintita de catre cei 3 oameni care au acces la toate documentele", a mai spus el.

Ponta a mentionat ca in Consiliul JAI au fost 3 tari, Germania cu o pozitie foarte transanta, Olanda si Finlanda cu anumite nuante, care s-au opus intrarii Romaniei acum. El a adaugat ca Olanda si Finanda au vorbit despre decembrie, iar toate celelalte tari au fost in favoarea intrarii Romaniei.

"Cred ca este datoria mea, ca prim-ministru sa fiu corect in informarea media si a publicului roman asupra pozitiilor partenerilor europeni", a mai spus Ponta.

"Cand vad asemenea demers ticalos de dezinformare si de ponegrire a acestor tari si guverne care ne sustin si ne-au sprijinit tot timpul, eu cred ca e de datoria mea sa spun adevarul pe baza acelor documente la care am acces", a adaugat Ponta.

Presedintele Traian Basescu se va adresa Camerelor reunite ale Parlamentului, marti, de ora 15.00, au decis, luni, Birourile Permanente ale Camerei Deputatilor si Senatului.

Presedintele Basescu a solicitat conducerii Parlamentului sa se adreseze, marti, 12 martie, plenului reunit al celor doua Camere, pe probleme actuale de politica europeana.

Liderul senatorilor PNL, Puiu Hasotti, a anuntat, luni, ca parlamentarii PNL nu vor lua parte la sedinta in care presedintele Traian Basescu isi va prezenta mesajul in plenul celor doua Camere ale Parlamentului, precizand ca in USL grupurile parlamentare au dreptul la independenta.

"In nume personal fiecare a declarat ca nu doreste sa participe la mesajul pe care domnul presedinte Basescu il transmite maine Parlamentului. (...) Este decizia exclusiv, suta la suta, a grupului parlamentar", a sustinut Hasotti, precizand ca nu a existat o indicatie din partea lui Crin Antonescu.

Presedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat, luni, ca nu va fi prezent la mesajul pe care presedintele Traian Basescu il va adresa marti Parlamentului, considerand ca Basescu e un presedinte ilegitim, motiv pentru care nu i se pare de cuviinta sa-l intampine si sa-l asculte, ca parlamentar.

Citește și:
Ce spune Ilie Bolojan despre candidatura sa la Primăria Capitalei
Ce spune Ilie Bolojan despre candidatura sa la Primăria Capitalei
Președintele Consiliului Județean Bihor, liberalul Ilie Bolojan, spune că „nu se pune problema” să candideze la Primăria Capitalei, relatează Bihoreanul. El a fost inclus de PNL în...
George Simion, taxat dur după ce a cerut ca România să nu mai ajute Republica Moldova: ”Avem şi noi un mic Putin al nostru”
George Simion, taxat dur după ce a cerut ca România să nu mai ajute Republica Moldova: ”Avem şi noi un mic Putin al nostru”
Liderul PNL Iaşi, deputatul Alexandru Muraru, a criticat declaraţiile liderului AUR George Simion, prin care acesta solicită ca România să nu mai ajute Republica Moldova, susţinând că...