Ponta: Pactul de coabitare cu Basescu poate fi salvat - vezi in ce conditii

Joi, 10 Octombrie 2013, ora 14:42
3540 citiri
Ponta: Pactul de coabitare cu Basescu poate fi salvat - vezi in ce conditii
Foto: gov.ro

Premierul Victor Ponta a apreciat, joi, ca pactul de coabitare cu presedintele Traian Basescu ar putea sa nu se rupa, doar daca este indeplinita o conditie.

"Pactul de coabitare poate fi salvat. Conteaza sa fie niste oameni de buna credinta. Eu imi doresc acest lucru", a precizat premierul, la un eveniment organizat in Giurgiu.

Discutiile dintre reprezentantii Guvernului si Presedintiei pe tema acordului de colaborare institutionala dintre presedinte si premier au avut loc, miercuri, la o vila de protocol din Capitala.

Din partea presedintelui Traian Basescu, la intalnire au participat consilierii prezidentiali Cristian Diaconescu si Iulian Chifu, iar din partea premierului Victor Ponta, ministrul de Externe Titus Corlatean si ministrul Justitiei Robert Cazanciuc.

Cazanciuc, dupa prima negociere pe pactul de coabitare: Acordul trebuie sa functioneze

Referitor la incercarea de mituire a lui Dan Sova de catre un reprezentant al unei firme pentru construirea unei autostrazi, Victor Ponta a declarat ca sfatul lui pentru cei carora li se prezinta astfel de oferte este cel de a sesiza Directia Nationala Anticoruptie (DNA).

Tentativa de mita in Guvern: Un afacerist a vrut sa-i dea spaga lui Sova - Update

"Domnul Sova m-a instiintat, DNA o fi avut treburi mai importante de nu s-a sesizat pana acum. Nu stiu sa va mai dau cazuri concrete, eu doar am facut un indemn ministrilor si secrtarilor de stat sa mearga la DNA in astfel de cazuri", a marturisit Victor Ponta.

Ministrul Marilor Proiecte a precizat ca a facut sesizarea la DNA dupa ce s-a intors dintr-o delegatie in China.

Sova a precizat ca este vorba despre o firma mare, care a mai avut contracte cu CNADNR in ultimii zece ani.

Potrivit ministrului, omul de afaceri facea parte dintr-o delegatie, care a insotit delegatia guvernamentala la Beijing. Dan Sova a subliniat ca exista un martor, un oficial din Consiliul CNADNR.

Eveniment Quarterly Report

Ce spune Marcel Ciolacu despre o candidatură la alegerile prezidențiale de anul viitor. Provocarea pe care o are în prezent
Ce spune Marcel Ciolacu despre o candidatură la alegerile prezidențiale de anul viitor. Provocarea pe care o are în prezent
Prim-ministrul Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a declarat că nu ştie ce va face legat de o candidatură a sa la alegerile prezidenţiale de anul viitor, subliniind că provocarea pe care o are...
Marcel Ciolacu exclude USL 2. „Exista un duşman, Traian Băsescu. Eu nu am duşmani în politică”
Marcel Ciolacu exclude USL 2. „Exista un duşman, Traian Băsescu. Eu nu am duşmani în politică”
Liderul PSD Marcel Ciolacu a precizat că exclude crearea unui nou USL şi a adăugat că Uniunea Social-Liberală a fost creată deoarece exista un duşman atunci, respectiv Traian Băsescu....
#Ponta pact coabitare Basescu, #Ponta mita Sova DNA, #Ponta coabitare Basescu , #Traian Basescu