Ponta regreta suspendarea lui Basescu: Mi-a facut foarte mult rau, am avut mult de pierdut

Marti, 19 Martie 2013, ora 16:07
8243 citiri
Ponta regreta suspendarea lui Basescu: Mi-a facut foarte mult rau, am avut mult de pierdut
Foto: Jurnalul

Premierul Victor Ponta a declarat, marti, ca a avut "foarte mult de pierdut" dupa ce l-a suspendat pe Traian Basescu. El a exclus o noua suspendare, intrucat pretul pe care Romania ar trebui sa-l plateasca ar fi foarte mare.

Intr-un interviu acordat Adevarul, Victor Ponta a facut o declaratie surprinzatoare, afrimand ca si-a "facut foarte mult rau" prin suspendarea lui Traian Basescu.

"Mi-a facut foarte mult rau. Daca in 7 mai eram nu doar cel mai tanar premier socialist, dar si foarte bine conexat cu colegii mei europeni, dupa episodul din vara am avut foarte mult de pierdut. Am ramas si cu multe cicatrici", a declarat Ponta.

Ponta, la mitingul de la Craiova: Basescu este un mafiot, un mincinos si un ticalos

Ca atare, premierul a exclus posibilitatea unei noi suspendari a lui Traian Basescu.

"Fara sa uit nimic din resentimentele personale la adresa domnului Basescu am semnat acel acord de colaborare institutionala. Eu as fi mai popular daca m-as apuca sa-l suspend pe domnul Basescu dar pretul pentru Romania ar fi prea mare, am vazut ce s-a intamplat in vara", a subliniat premierul.

El a adaugat ca semnarea acordului de colaborare cu Traian Basescu "inseamna ca am realizat ca mai pot sa traiesc un an si jumatate cu presedintele Basescu".

Ponta: Nu avem in plan o noua suspendare, Romania are nevoie de stabilitate

Declaratiile acordate Adevarul vin sa intareasca mesajele anterioare prin care premierul sublinia avantajele cooperarii dintre Guvern si Presedintie.

"Toate lucrurile astea se leaga de mesajul clar de stabilitate si de predictibilitate al Romaniei, si asta pentru relatiile noastre europene: pentru modul in care imprumutam si ne imprumutam, si imprumutam mai putin si mai ieftin tara, pentru modul in care convingem investitiile sa revina in Romania dupa cativa ani in care au plecat, astea sunt lucruri de care beneficiaza fiecare roman in parte", spunea Ponta la sfarsitul lunii ianuarie, aflat intr-o vizita la Viena.

SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
România a jucat un rol crucial în promovarea securităţii şi cooperării în cadrul NATO, contribuind la operaţiunile de menţinere a păcii şi sporind interoperabilitatea între statele...
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat vineri, 29 martie, că alianţa PSD-PNL poate lua la redistribuire 20 de mandate de europarlamentari. Europarlamentarul susține că AUR va...
#Victor Ponta suspendare Basescu, #Victor Ponta Traian Basescu, #Ponta regret suspendare Basescu , #Traian Basescu