Ponta s-a inmuiat: Daca Basescu respinge propunerile de la DNA si Parchet, se fac altele

Luni, 03 Septembrie 2012, ora 17:32
5426 citiri
Ponta s-a inmuiat: Daca Basescu respinge propunerile de la DNA si Parchet, se fac altele

Premierul Victor Ponta a declarat, marti, ca daca numele propuse de ministrul Justitei pentru a-i inlocui pe Daniel Morar si Laura Codruta Kovesi de la DNA si, respectiv, Parchetul General nu vor fi agreate de Traian Basescu, atunci vor fi propuse alte persoane.

"Mandatul lui Daniel Morar s-a incheiat in primavara, cel al Laurei Codruta Kovesi va expira la 1 octombrie. Obligatia pe care mi-am asumat-o in fata presedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, este ca ministrul Justitiei impreuna cu CSM sa deruleze o procedura transparenta pentru numirea de noi sefi.

Primul ministru nu are nicio competenta, ministrul Justitiei face propunerile. Eu n-am nicio lista de nume, nu discut cu Mona Pivniceru pe acest subiect, dansa ca fost magistrat are toate atributiile necesare si competenta necesara sa faca propuneri", a sustinut Ponta.

Intrebat ce se va intampla daca presedintele Traian Basescu va respinge propunerile inaintate de ministrul Justitiei, Ponta a raspuns ca "se vor face alte propuneri".

Ponta: Daca nu intram anul asta in Schengen, vom fi la unul in mod sigur

Premierul Victor Ponta a sustinut ca Romania este pregatita sa adere la Schengen, iar amanarea deciziei in acest sens ar reprezenta o pierdere chiar si pentru Uniunea Europeana.

Vasile Blaga: Ponta face declaratii iresponsabile

"Romania este pregatita, daca nu intram acum o sa intram la anul in mod sigur. Dar este o piedere pentru noi si pentru UE, care investit 1 mld de euor in securizarea frontierelor.

Nu cred ca trebuie sa mergem pe ideea ca moare capra vecinului. Cred si ma astept ca cei de la PDL, in loc sa bage bete in roate, mai bine sa ne ajute, sa vorbeasca cu cei de la Partidul Popular din Olanda. Ma bucur ca domnul Blaga a declarat ca PDL sustine aderarea la Schengen. Daca ai un minim de inteligenta, duci batalia pe plan intern, nu o exporti", a declarat Victor Ponta.

Citeste si:
Noua generație de politicieni români de top
Noua generație de politicieni români de top
La nivelul individual, noua generație de politicieni români de top (premieri și candidați la președinție, ori doar șefi de partide politice semnificative) se caracterizează prin...
Maia Sandu, despre motivele pentru care judecătorii și procurorii pleacă din sistem: „Își fac grijă să nu fie întrebați de unde și-au adunat averile”
Maia Sandu, despre motivele pentru care judecătorii și procurorii pleacă din sistem: „Își fac grijă să nu fie întrebați de unde și-au adunat averile”
Președintele Republicii Moldova Maia Sandu a declarat într-o intervenție la televiziunea de stat de la Chișinău că că o mare parte din judecătorii care au plecat din sistem, au făcut acest...