Ponta si-a spalat picioarele in Justitie (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Miercuri, 03 Aprilie 2013, ora 21:19
3545 citiri
Ponta si-a spalat picioarele in Justitie (Opinii)
Foto: Ghimpele

Avem un Victor Ponta mai instabil decat presedintele cu care semna in iarna petice de hartie la miez de noapte, ca sa il desemneze in functia de prim ministru al Guvernului Romaniei, desi USL obtinuse aproape 70% in Parlament.

Insa razgandirea lui Ponta in privinta propunerilor de procurori sefi ai Parchetelor si DNA intrece in harababura tot ce ne-am putea aminti.

Il bate si pe Geoana topaind pe ritmurile "Mihaela, dragostea mea", care s-a culcat presedinte si s-a trezit in drum, bate si lacrimile lui Basescu din "draga Stolo..." si pe Kill Bill-ul de acelasi autor din "Petre esti cel mai bun".

Prin gestul sau greu explicabil rational, Victor Ponta insa se plaseaza perfect pe traiectoria lui Traian Basescu. Creste si invata de la omul pe care, probabil, il admira in secret in momentele in care se "pisiceste" la Cotroceni si se face pres in fata lui.

Ce l-a facut pe Ponta sa se razgandeasca a doua oara, la decurs de numai cateva ore, am aflat: l-a enervat Daniel Morar la o emisiune de televiziune, care a vorbit ca si cum ar avea monopolul asupra procurorilor si are pretentia sa faca el numirile din Parchete.

A fost deci, dupa razgandirea de dupa vizita la CSM, mai degraba o vedenta, o serie de acte pur irationale. Cu aceasta decizie Ponta se inscrie la scoala de haos si dezintegrare politica pe care Traian Basescu a deschis-o inca din timpul mandatului si care a fost cladita pe reevaluari fara numar, pe contradictii flagrante de la o ora la alta si pe un dispret masiv fata de alegatori.

Ponta nu e vinovat doar pentru ca a reevaluat-o pe Codruta Laura Kovesi si nici pentru ca ar pune in pericol stabilitatea USL si a guvernarii. El nu se face vinovat nici macar de "colaborarea" pe la spatele liberalilor cu Traian Basescu. Premierul se face insa principal raspunzator dupa acest moment al acreditarii si credibilizarii ideii ca in vara anului trecut USL a dat o lovitura de stat.

Ponta se va face ACUM vinovat si de lovitura de stat din 2012 si de ascunderea ei sub pres in prezent, prin intelegerea politica pe care o acrediteaza a o avea cu presedintele peste capul Justitiei si impotriva cerintelor si recomandarilor impuse de la Bruxelles de catre Comisia Europeana pentru numirea sefilor Parchetului General si DNA.

Nu exclud cu totul nici varianta ca Victor Ponta sa fi revenit asupra propunerii Laura Codruta Kovesi dupa ce initial cazuse in capcana "intelegerii pe sub masa" cu Traian Basescu si a fost deconspirat de si la CSM.

Ca sa stearga imaginea bataii de joc pe care a furat-o de la Traian Basescu, prin pasul la offside facut de CSM, este plauzibila si varianta ca Ponta sa fi mers pana la capat cu "intelegerea" pe care intelesese ca o are cu presedintele doar ca sa isi revina din KO si sa stearga cat de cat imaginea de noul "prostanac" al politicii. "Smenul" pe care presedintele reusise sa-l puna in carca premierului pana astazi dimineata il transformase chiar intr-un "pisic", unul putin cam nauc si usor de dus cu ghemul.

Pana acum macar se putea explica pasul in spate al lui Ponta prin dorinta de a face frumos "ca o maimutica" pentru a-si imbunatati imaginea la Bruxelles. Noua turnura a premierului da insa de pamant si cu asta, desi il imbratiseaza si mai strans pe Traian Basescu. Din momentul asta insa Ponta ar putea sa traga cu ochiul la Geoana, s-ar putea sa sfarseasca chiar mai penibil decat colegul sau.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#numirea sefilor Parchetelor, #Victor Ponta interimar Justitie, #Traian Basescu aviz CSM , #Traian Basescu