Ponta si Basescu, discutii la Cotroceni dupa juramantul lui Oprea

Miercuri, 05 Martie 2014, ora 17:10
1406 citiri
Ponta si Basescu, discutii la Cotroceni dupa juramantul lui Oprea
foto: Digi 24

Premierul Victor Ponta a discutat, miercuri, despre discutia pe care a avut-o cu presedintele Traian Basescu pe tema numirii noilor ministri.

El a precizat ca inca nu a ajuns la un acord cu seful statului in legatura cu acest subiect, informeaza Agerpres.

Prim-ministrul s-a aflat, miercuri, la Palatul Cotroceni pentru a participa la investirea lui Gabriel Oprea in functia de ministru al Afacerilor Interne si vicepremier interimar, iar dupa acest eveniment, el a discutat timp de o jumatate de ora cu Traian Basescu.

Gabriel Oprea, noul ministru de Interne - Basescu, nicio declaratie la juramant

Seful statului a explicat, marti seara, ca va semna decretele de numire a noilor ministri din cabinetul Ponta III doar in momentul in care va exista legitimitate deplina.

Ce conditii pune basescu ca sa valideze Guvernul Ponta 3

El a precizat faptul ca noul Executiv ar trebui sa treaca prin Parlament cu un nou program de guvernare, avand in vedere ca liberalii au iesit de la Putere, iar locul lor a fost luat de UDMR, aceasta fiind "solutia cea mai simpla". O alta varianta ar fi asteptarea deciziei Curtii Constitutionale referitoare la contestatia pe aceasta tema depusa de PDL.

Executivul a ales a doua optiune, iar judecatorii CCR vor discuta, sambata, subiectul.

#Ponta discutii basescu ministri, #Ponta discutii Basescu, #numire ministri noi, #ministri Ponta 3, #cabinet Ponta 3 , #Traian Basescu