Ponta spune ca oficialii romani s-au pus de acord pe tema sanctiunilor impuse Rusiei

Marti, 13 Mai 2014, ora 19:33
2964 citiri
Ponta spune ca oficialii romani s-au pus de acord pe tema sanctiunilor impuse Rusiei

Premierul Victor Ponta a vorbit, marti seara, despre intalnirea pe care a avut-o cu presedintele Basescu, cu ministrul Apararii, Mircea Dusa, si cel de Interne, Gabriel Oprea, la Palatul Cotroceni.

Seful Guvernului a spus ca discutiile au vizat sanctiunile impuse Rusiei, ca a reiterat cererea de convocare a CSAT pe tema situatiei din Ucraina si a amenintarilor venite din Rusia si ca pozitiile oficialilor romani sunt "coordonate" in aceasta privinta.

"Acest prim prim obiectiv evident ca l-am atins si in ceea ce ma priveste pozitia Romaniei va fi foarte clara si va fi prezentata in mod unitar, era necesar acest lucru. Am discutat despre modul de aplicare a sanctiunilor impuse de UE, de la situatiile de principiu. Romania si Guvernul Romaniei va aplica cu fermitate fata de toate persoanele inscrise pe lista persoanelor indezirabile de UE si SUA nivelul de sanctiuni impuse.

Basescu cheama Guvernul la Cotroceni

In acelasi timp, existand si probleme practice, de aplicare, care tin de functionarea institutiilor statului, am reiterat cererea noastra ca in cadrul unei sedinte a CSAT sa analizam nivelul de sanctiuni, implementarea acestora si responsabilitatile fiecarei institutii in parte", a declarat Victor Ponta, la iesirea de la sedinta de la Cotroceni.

De asemenea, Victor Ponta acesta a declarat ca presedintele Traian Basescu a spus ca va informa atunci cand va convoca CSAT-ul.

Ulterior, Victor Ponta s-a deplasat la Cercul Militar, unde a participat la o intalnire cu oficialii americani la Bucuresti. La iesire, acesta a spus ca, dupa ce Armata va intra in posesia avioanelor militare de ultima generatie recent achizitionate, romanii vor putea dovedi ca sunt "cei mai buni piloti de F16 din NATO".

"Romania trebuie sa isi arate si prin lucruri practice, nu doar prin declaratii, atasamentul fata de parteneriatul strategic cu SUA si cu NATO. Aviatorii militari trebuie sa aiba la dispozitie echipament, tehnologie de ultima generatie, pentru ca in secolul XXI degeaba ai militari foarte buni, si Romania are, daca nu au tehnologia necesara, nu pot sa-si indeplineasca misiunile", a mai spus premierul Victor Ponta.

Presedintele Traian Basescu i-a invitat pe membrii Guvernului, in frunte cu premierul Victor Ponta, la consultari, la Palatul Cotroceni, marti seara, incepand cu ora 17:30.

Consultarile au vizat clarificarea nelamuririlor Guvernului referitoare la politica externa, de securitate si de aparare a Romaniei, in contextul tensiunilor ruso-ucrainene. Victor Ponta a venit insotit de ministrul Apararii, Mircea Dusa, si de ministrul de Interne, Gabriel Oprea.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Ponta Basescu CSAT Rusia, #Ponta discutii Cotroceni Rusia, #Ponta Guvern Basescu consultari , #Traian Basescu
Comentarii
Poza UniuneaSatanistoLeninista
UniuneaSatanistoLeninista
rank 1
Elena Ceaușescu + paranoia = Victor Viorel Ponta.