Razboiul declaratiilor: Ponta ii raspunde lui Basescu - Dezinformeaza, e in campania electorala

Duminica, 18 Noiembrie 2012, ora 17:07
2909 citiri
Razboiul declaratiilor: Ponta ii raspunde lui Basescu - Dezinformeaza, e in campania electorala
Foto: Arhiva

Premierul Victor Ponta i-a raspuns lui Traian Basescu, duminica, acuzand "interesul evident" al presedintelui de a se implica in campania pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie, folosind in acest sens orice pretext pentru a provoca noi conflicte.

"Presedintele Romaniei trebuie sa inteleaga responsabilitatea pe care si-a asumat-o prin prezenta pe care o va avea la Consiliul European. Domnul Traian Basescu trebuie sa foloseasca toate instrumentele pe care le are la dispozitie, pentru a apara interesele cetatenilor romani si sa lase deoparte preocuparile electorale", se arata intr-un comunicat al Guvernului, remis Ziare.com.

Premierul Victor Ponta mai transmite ca "Romania este indreptatita sa primeasca un buget mai consistent, iar presedintele Romaniei are responsabilitatea de a lupta pentru acest lucru".

Basescu, despre declaratiile lui Ponta: Iresponsabile si antieuropene

"Politica de coeziune si Politica Agricola Comuna sunt considerate elemente fundamentale ale proiectului european, iar sustinerea acestora este consonanta cu valorile Uniunii Europene. Si alte tari considera ca un nou buget trebuie sa sustina astfel de elemente, cel mai recent exemplu in acest sens venind de la premierul Spaniei, membru al familiei politice la care si PDL este afiliat", mai precizeaza sursa citata.

Victor Ponta sustine ca presedintele trebuie sa inteleaga, totodata, ca, daca este vorba de iresponsabilitate, "nimic nu este mai lipsit de responsabilitate din partea unui om politic decat sa afirme repetat ca tara pe care o conduce 'nu este un stat de drept', doar pentru a ascunde ca cetatenii nu il mai doresc si nu il mai recunosc drept reprezentat legitim al lor".

De asemenea, mai reproseaza premierul, Traian Basescu "dezinformeaza din motive electorale".

"Referirile prim-ministrului Romaniei la ANI si DNA au fost facute intr-un context in care s-a precizat ca romanii au ales sa fie parte a proiectului european si pentru alte lucruri, cum sunt Politica de Coeziune sau Politica Agricola Comuna", se mai arata in comunicat.

Conform acetuia, premierul a precizat ca in Uniunea Europeana "am intrat ca si alte tari pentru ca UE presupune coeziune si o dezvoltare comuna. Daca agricultorul roman are subventii de trei ori mai mici decat cel francez si spaniol despre ce vorbim", a spus premierul in data de 17 noiembrie.

"Guvernul Romaniei sustine propunerile formulate pentru viitorul exercitiu bugetar al UE de catre presedintele Comisiei Europene si presedintele Parlamentului European. (...) Premierul spera ca presedintele va face totul pentru a apara interesul tarii noastre la Consiliul European, si il asigura de intreg sprijinul Executivului in acest sens", mai transmite seful Executivului.

"Ii cerem in mod imperativ presedintelui Romaniei sa se opreasca din campania electorala si sa reprezinte Romania in Consiliul European conform cu interesul nostru national", conchide sursa citata.

Basescu: Ponta e antieuropean si iresponsabil

Presedintele Traian Basescu l-a acuzat anterior pe Victor Ponta ca face declaratii iresponsabile si antieuropene.

"Referitor la declaratiile antieuropene pe care unii oficiali, reprezentanti ai unor institutii publice, si politicieni romani le-au exprimat in ultimele zile, inclusiv la declaratia prim-ministrului Guvernului Romaniei, Victor-Viorel Ponta", Administratia Prezidentiala face, prin intermediul unui comunicat remis Ziare.com, mai multe precizari.

Premierul Victor Ponta a declarat, sambata, la Bistrita, ca "daca ni se spunea in 2007, domnule, nu o sa aveti nici drumuri, nici spitale, nici agricultura ca in Vest, dar o sa va facem ANI si DNA, poate ca ne gandeam de mai multe ori".

Afirmatia este considerata de presedinte "antieuropeana" si Administratia Prezidentiala subliniaza ca declaratiile "nu reprezinta pozitia oficiala a Romaniei".

D.R.

Eveniment Quarterly Report

Ce spune Marcel Ciolacu despre o candidatură la alegerile prezidențiale de anul viitor. Provocarea pe care o are în prezent
Ce spune Marcel Ciolacu despre o candidatură la alegerile prezidențiale de anul viitor. Provocarea pe care o are în prezent
Prim-ministrul Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a declarat că nu ştie ce va face legat de o candidatură a sa la alegerile prezidenţiale de anul viitor, subliniind că provocarea pe care o are...
Marcel Ciolacu exclude USL 2. „Exista un duşman, Traian Băsescu. Eu nu am duşmani în politică”
Marcel Ciolacu exclude USL 2. „Exista un duşman, Traian Băsescu. Eu nu am duşmani în politică”
Liderul PSD Marcel Ciolacu a precizat că exclude crearea unui nou USL şi a adăugat că Uniunea Social-Liberală a fost creată deoarece exista un duşman atunci, respectiv Traian Băsescu....
#Ponta raspunde Basescu, #Ponta Basescu minte campanie, #Basescu Ponta antieuropean , #Traian Basescu