Referendumul bate la usa, iar noi habar n-avem cum vom vota (Opinii)

Vineri, 13 Iulie 2012, ora 23:30
4914 citiri
Referendumul bate la usa, iar noi habar n-avem cum vom vota (Opinii)

Degeaba l-au sapunit cei de la Bruxelles pe Victor Ponta, degeaba s-a jurat el ca nu mai fura, cand l-au prins cu rata-n gura, degeaba a plecat spasit si cu ciocu' jos, intrucat, intors la Bucuresti, il vedem din nou cu ciocu' sus, ca si cum usturoi n-a mancat.

Referendum pe canicula

Daca alegerile nu pot fi fraudate prin majoritatea celor care au catadixit sa vina la vot (si, in acest caz, USL s-ar fi facut luntre-punte sa vina cat mai putini), acum n-o scoti la liman, decat daca vin cel putin jumatate plus unul (si, in acest caz, USL da de ceasul mortii sa vina cat mai multi).

Dar cati sunt, oare, in stare sa infrunte canicula intr-o singura zi, numai de dragul lui Ponta sau lui Antonescu - ca sa nu-l mai punem la socoteala pe Felix si sa ne facem ca-l neglijam pe Iliescu?

Pe canicula, chiar si medicii recomanda sa stai in casa si sa nu umbli teleleu, cand indicele de confort termic este depasit, iar in tara bantuie - ce coincidenta! - dezagreabilul cod portocaliu.

Recunoaste oricine ca, ahtiati sa decapiteze cat mai repede tot ce au de ghilotinat prin institutiile statului, liderii USL nu s-au gandit prea mult alegand data alegerilor si au pus-o la plesneala atunci cand lumea e in concediu, arsita este mai teribila, si omul mai dispus sa mearga la strand, decat la cabina de votare.

Desteapta-te, romane, si du-te la vot!

In plus, inculti cum sunt, cu diplome plagiate si masterate falsificate, nici n-au observat ca au nimerit data referendumului intr-o zi de sarbatoare, cand se cuvine sa avem manifestari culturale, demonstratii educative, momente festive, chiar coroane de flori la monument si nu referendum. Conform Hotararii Senatului Romaniei din 18 mai 1998, s-a hotarat sa fie sarbatorita in fiecare an, la 29 iulie, Ziua Imnului National al Romaniei, "Desteapta-te, Romane!".

Iar noi, in loc sa sarbatorim imnul National cum se cuvine si conform Hotararii Senatului, transpiram la referendum! Oare nu si-a dat seama nimeni din demnitarii nostri ca se potriveste ca nuca-n perete? Halal clasa politica majoritara!

In plus, se face auzita propunerea unui oarecare Georgica Severin, senator PSD de care nu s-a prea auzit, dar numele are oarecare rezonanta, amintind ba de Georgica Boerica, ba de Adrian Severin, privind prelungirea referendumului la 2-3 zile, ca sa apuce mai multa lume sa voteze.

Noaptea, toate pisicile sunt negre

Nu stiu daca propunerea senatorului Georgica va fi pusa pe ordinea de zi a sesiunii extraordinare, dar cred ca, inainte de asta, parlamentul trebuie sa aleaga una din doua: ori facem referendum la 29 iulie, cum au hotarat deja, ori desfiintam Ziua Imnului National, cum hotarasera mai inainte.

Banuiesc totusi ca parlamentul nu se va impiedica de "Desteapta-te, romane!", cand e vorba sa-l rastoarne pe Traian Basescu intr-un al doilea referendum, dupa ce initiatorii celui dintai au iesit atat de sifonati, incat chiar si turnatorului Felix i s-a pus atunci un nod in gat.

Ca urmare, propunerea acestui Georgica Severin ar putea fi luata in serios, avand destule avantaje. Mai intai, numarul de votanti va creste. Al doilea, votarea in 2-3 zile sau chiar 3-4 zile inseamna de fapt 1-2 nopti sau chiar 2-3 nopti. Ori, noaptea, se stie, toate pisicile sunt negre. Nimic nu favorizeaza mai bine fraudele, decat noaptea.

N-am probe, dar pot insinua ca alegerile extinse pe doua zile au de fapt scopul precis sa fie extinse pe o noapte, iar cele pe trei zile au in vedere doua nopti.

Totusi, daca problema va fi inclusa in ordinea de zi a sesiunii parlamentare extraordinare de saptamana viitoare, avem dovada ca nu se urmareste atat un referendum corect, cat unui din care sa piarda Traian Basescu, oricum ai intoarce-o.

Incepe harababura

Este cu ochi si cu sprancene ca prelungirea referendumului pe 2-3 zile dupa ce a inceput campania, dupa ce s-a anuntat deja programul oficial al referendumului, dupa ce s-au si transmis masuri organizatorice in teritoriu si inainte de a se stabili noua metodologie privind gestionarea urnelor, a buletinelor, sediilor, a pazei si programul personalului inseamna dezorientare si harababura.

In plus, se pune o intebare deloc neglijabla: cu cat vor mai trebui suplimentati cei circa 96 milioane lei prevazuti initial, pentru un referendum pe durata de o singura zi? Chiar ne batem joc de banii din buget, numai ca sa-l darame Antonescu pe Basescu, sa se bucure Ponta si sa jubileze Felix?

Nu este esxclus sa-l vedem din nou pe Ponta chemat la Bruxelles, ca sa stea drepti in fata celor de acolo si sa le explice cum de a ajuns acolo tot cu rata-n gura, desi usturoi n-a mancat.

Citeste si:
Ministrul Sănătății, precizări despre distribuirea pastilelor cu iod după ce a fost acuzat că a creat o ”isterie”: ”Nu este o noutate”
Ministrul Sănătății, precizări despre distribuirea pastilelor cu iod după ce a fost acuzat că a creat o ”isterie”: ”Nu este o noutate”
Ministerul Sănătății a transmis luni seară, 8 august, că distribuirea pastilelor de iodură de potasiu se face în scopul administrării numai în caz de expunere după un incident nuclear....
Alina Gorghiu neagă zvonurile privind remanierea unor miniștri: ”Orice remaniere este atributul premierului”
Alina Gorghiu neagă zvonurile privind remanierea unor miniștri: ”Orice remaniere este atributul premierului”
Preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, a declarat luni, 8 august, că în interiorul PNL nu s-a discutat despre o remaniere. Gorghiu a fost întrebată de jurnaliști la Palatul...