Scenariul in care Ponta ajunge presedinte (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Sambata, 06 Septembrie 2014, ora 09:53
10581 citiri
Scenariul in care Ponta ajunge presedinte (Opinii)
Foto: Facebook/Victor Ponta

Ipoteza din titlu nu este tocmai socanta si deloc imposibila, daca e sa privim orice sondaj de opinie lansat in spatiul public in ultimele luni.

Insa, in ziua in care Victor Ponta se va fi instalat in noua functie, se va anula intregul proiect de tara al candidatului PSD. Pentru ca singurul concept in jurul caruia se invarte tot universul lui Ponta este Traian Basescu, din acea zi "fostul presedinte" al Romaniei.

Ca Victor Ponta nu are niciun alt program de tara decat "jos Basescu!" intelege oricine vede cum premierul apeleaza in momentele critice la argumentul ultim pe care il invoca in apararea sa - Traian Basescu.

Strategia e evidenta, daca il asculti cum incearca sa-si lipeasca mai toti contracandidatii de la alegerile prezidentiale de unica obsesie pe care o dezvolta - "tiranul" de la Cotroceni.

Potrivit lui Victor Ponta, si Klaus Iohannis, si Elena Udrea, si Monica Macovei sunt toti oamenii lui Basescu.

Singurii care se opun cavalerilor lui Basescu sunt Victor Ponta, evident, si Calin Popescu Tariceanu. Cum Ponta afirma ca toti liberalii care au mai ramas in PNL sunt simple unelte basiste care se pun la dispozitia regimului "terorii" de la Cotroceni, cred ca imaginea pe care PSD vrea sa o vanda electoratului e simpla: eu sunt singurul candidat care poate scapa si vindeca tara de Basescu si ai lui.

Din punctul meu de vedere, singura problema a acestui rationament este ca Ponta insusi a colaborat, a coabitat si a facut multe compromisuri cu "tiranul", pentru ca apoi sa copieze mare parte din politicile lui Traian Basescu.

Umorul intervine cumva la final, cand domnul Ponta se intoarce, isi injura si diabolizeaza partenerul de coabitare si il condamna deja intr-un viitor eliberator.

Am observat aceasta prapastie dintre fapte si vorbe la ultima reprezentatie a lui Ponta de la Antena 3.

Acolo a spus ca e o facatura a propagandei "basiste" stirea ca Romania va primi postul de "ajutor umanitar". Si cu toate ca Ponta sustine ca nu s-a vorbit ca Romania sa primeasca portofoliul respectiv, actiunile lui Basescu de la Bruxelles in privinta propunerilor de comisar sunt "realmente acte de tradare a Romaniei".

Ce sperie la Victor Ponta nu e ca vinde gogoasa cu "tiranul Basescu" de care trebuie sa salveze Romania, ci lejeritatea si naturaletea cu care toarna astfel de absurditati logice prin care inventeaza tapi ispasitori pentru propriile esecuri. Un lucru la care se pricepe foarte bine si Traian Basescu, profesorul, zic eu, pe care Ponta il plagiaza la greu.

Altfel, Ponta afirma azi ca are toata admiratia pentru Partidul Comunist Chinez si maine, cu aceeasi degajare, saruta drapelul american si isi declara dragostea si pentru capitalism.

Gratia cu care acorda pomeni electorale, amnistii fiscale si suspenda legi, facand totul pentru a castiga alegerile, ar trebui si ea sa dea frisoane in eventualitatea in care Ponta va ajunge presedinte al Romaniei.

Pana la un punct, e de inteles. Daca pierde alegerile din toamna, Ponta pierde totul. Asa se explica, cred, nervozitatea si incoerenta logica de care candidatul PSD imi pare tot mai patruns.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Ponta presedinte Romania, #Ponta obsesie Basescu, #Ponta pomeni electorale , #Traian Basescu