Traian Basescu, tapul ispasitor al esecurilor lui Ponta? Opinii

Marti, 05 Noiembrie 2013, ora 07:30
7094 citiri
Traian Basescu, tapul ispasitor al esecurilor lui Ponta? Opinii
Foto: Antena 3

Se vede cu ochiul liber ca nu exista emisiune sau simpla declaratie, unde primul ministru sa nu repete aceleasi ironii rasuflate, aceleasi fitile perimate, sageti otavite si atacuri pe fata la adresa presedintelui tarii.

Ce-i drept, nici presedintele nu se lasa dator, cu atat mai mult cu cat Victor Ponta i-a tot dat ocazii, non stop. Ba cocolosise in guvern un ministru puscariabil, ba pe un altul pana cand acesta s-a ascuns sub presul imunitatii, ba isi ocroteste chiar in prezent un vice inculpat, tocmai bun de judecat, ba pana la urma, a dat navala personal in justitie, cu bocancii plini de noroi, ca in grajd.

Gaura neagra

Acest razboi rece, caruia europenii ii spun coabitare, americanii dialog, romanii galceava, iar rromii ciondaneala, nu mi se pare nici demn de un prim ministru, nici onorabil pentru un presedinte.

Confruntarea este insa explicabila prin aceea ca Traian Basescu nu se lasa calcat pe coada cu una, cu doua, iar lui Victor Ponta a inceput sa i se increteasca pielea, observand dezastrul la care a ajuns guvernarea sa, intr-un moment cand e greu sa mai dea vina pe mostenirea trecutului, ramasa de la numeroasele guverne Boc.

Ca noua guvernare a ajuns la dezastru, nu incape indoiala, atata vreme cat intr-un singur an, a aparut in buget o gaura neagra de 2,8 miliarde calculate de guvern sau un crater negru de 6 miliarde numarate babeste, adica pe surse. Asta, nota bene, dupa ce tocmai avuseram un an agricol excelent.

Daca dadea Dumneazeu o seceta pe cinste, avea guvernul incotro sa tinteasca explicatia. Dar n-a fost sa fie! Si cum nici Ponta, nici Crin Antonescu, nu pot recunoaste ca autorii dezastrului sunt chiar ei in persoana, iar Cel de Sus e scos automat din cauza, n-a ramas decat sa tinteasca amandoi numai in Traian Basescu.

Invinuirea de sabotaj

Poate sub imboldul vocabularului sovietic al venerabilului Iliescu, poate strunit de mania proletara a imbatranitului cameleon Hrebenciuc, Victor Ponta a reanimat brusc cuvantul sabotaj. Presedintele saboteaza tot ce vrea Ponta sa faca bun si iese rau.

Nu e sabotaj in faptul ca Ponta ia banii de la Ministerul Muncii, ca sa-si cumpere parlamentarii limuzine, ca ia de la cel al Mediului ca sa se puna el bine cu serviciile speciale si nici ca incearca o lovitura mortala asupra televiziunilor rivale lui Felix, prin legea insolventei, respinsa de CCR.

Evrika! Asta e, insasi Curtea Constitutionala saboteaza bugetul gaurit al statului. E vai de noi, avem o curte basista, plus un presedinte si mai basist. Sabotajul presedintelui a esuat lamentabil privatizarile, ne-a procopsit cu neincasaile la buget, cu balbaiala guvernamentala de la Rosia Montana, cu harababura gazelor de sist, si chiar cu justitia basista, care isi face datoria, in loc sa devina pontista si sa joace asa cum ii canta Antena Felix.

Ca proasta-n targ

Scopul e unul singur: sa sugereze ca belelele guvernului sunt cauzate de Traian Basescu si ca numai dansul este responsabil, chiar daca prerogativele i le-a uzurpat altul, daca nu mai are alte parghii sa actioneze decat numai televizorul si nici macar rolul de mediator nu-l mai poate interpreta in momentul cand Ponta nu-i raspunde la apel, Crin ii intoarce spatele la propriu, camarila le canta in struna celor doi, Antenele aplauda mizeria, iar comentatorii se hlizesc ca proasta-n targ, contand ca fac rating.

La asa ceva, rasufli usurat numai cand afli ca urmeaza publicitate, cu aparatul care te scapa de gandaci si cu pastilele care te fac sa nu urinezi noaptea.

In acesta conjunctura bine calculata, premierul nu scapa din vedere sa faca aluzii cu o voluptate sadica la justitia viitorului, pe care ar urma s-o cunoasca cetateanul Basescu, atunci cand nu va mai fi presedinte, iar justitia nu va mai fi basista.

Atunci si-ar vedea si Dan Voiculescu cu propriii ochi visul sau de aur: ingenunchierea justiei in direct. Nu de alta, dar se apropie termenul de recurs si a bagat o multime de bani numai in avocati, Antene si moderatori. Basca in ce-o mai fi bagat el si nu stim noi.

Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, joi, 25 aprilie, că protocoalele semnate de PSD cu PNL pentru candidaturi comune la primăriile de sector şi la Primăria...
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
#Victor Ponta Traian Basescu coabitare, #guvernare esec , #Traian Basescu