Victor Ponta: Cine ignora vocea a 9 milioane de romani e rupt de realitate

Duminica, 29 Iulie 2012, ora 23:59
6045 citiri
Victor Ponta: Cine ignora vocea a 9 milioane de romani e rupt de realitate
Foto: Digi24

Premierul Victor Ponta a declarat, duminica seara, dupa aflarea rezultatelor partiale ale referendumului, ca numarul mare de alegatori care s-au prezentat la urne si majoritatea zdobitoare a celor care au votat impotriva presedintelui suspendat legitimeaza guvernul sau si il plaseaza pe Traian Basescu in afara realitatii.

"In calitate de prim-ministru, felicit milioanele de romani care s-au prezentat la vot, au dovedit inca o data ca Romania este o democratie, in care oamenii voteaza liber. Este o mare victorie pentru romani, sa ai in jur de 9 milioane de participanti. Orice om politic care ignora vocea a 9 milioane de romani este un om rupt de realitate.", a declarat Victor Ponta, duminica seara, la Palatul Victoria.

"Consider ca aceasta prezenta masiva si rezultatul votului - 90% - reprezinta o noua legitimitate pentru guvernul pe care-l conduc, pentru politicile noastre, in ciuda acuzatiilor.

Prezenta masiva si votul covarsitor, tinand cont ca, din 18 milioane de romani cu drept de vot, 3 milioane sunt in strainatate, 1,5 milioane sunt maghiari, care au preferat sa nu participe, deci practic o majoritate covarsitoare a romanilor care sunt in tara si au participat. Avem obligatia sa nu-i dezamagim, sa ne ducem mai departe politicile si programele", a declarat premierul Victor Ponta.

Prim-ministrul a dat asigurari ca Guvernul roman va respecta toate legile, deciziile CCR si ca va actiona ca un factor de stabilitate si progres pentru Romania, in perioada urmatoare, indiferent de rezultatele referendumului.

Apel catre acuzatori: "Sa le ceara tinerilor iertare!"

Mai mult, Ponta a tinut sa faca un apel la adresa celor care au acuzat fraudarea referendumului.

"Cei care au vorbit si mai vorbesc de frauda, sa se uite la televizor sa vada sutele si miile de oameni tineri care au stat la coada, pana la inchidere, sa voteze si sa le ceara iertare", a declarat Victor Ponta.

Premierul a precizat ca, incepand de luni, guvernul pe care-l conduce are o sarcina foarte importanta, referindu-se aici la intalnirea cu delegatia FMI si a Bancii Mondiale.

Premierul a felicitat MAI pentru organizarea "impecabila a unui scrutin extrem de complicat" si a felicitat "zecile de mii de politisti si jandarmi care si-au facut datoria".

"Asa cum am organizat alegerile locale si referendumul, la fel vom organiza si urmatoarele alegeri, care vor avea loc in acest an", a mai spus Ponta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Ponta referendum Basescu, #Ponta declaratii referendum, #Ponta rezultat referendum , #Traian Basescu