Victor Ponta: Intr-o saptamana am rezolvat mare parte din solicitarile CE

Marti, 24 Iulie 2012, ora 18:25
3157 citiri
Victor Ponta: Intr-o saptamana am rezolvat mare parte din solicitarile CE

Premierul Victor Ponta da asigurari ca va respecta cu strictete solicitarile Comisiei Europene in privinta institutiilor afectate de actiunile USL de suspendare a lui Traian Basescu.

Intr-un interviu acordat EuroNews, Victor Ponta spune ca Guvernul a reactionat pozitiv si rapid la solicitarile Comisiei Europene.

"Intr-o saptamana am rezolvat sapte sau opt dintre cele 11 puncte inaintate de presedintele Comisiei Europene, Barroso. Le vom rezolva si pe celelalte si vom dovedi ca am inteles mesajul hotarat al CE, ca suntem gata sa punem lucrurile in ordine", a spus Ponta.

De asemenea, Ponta a promis ca va respecta "integral si complet" deciziile Curtii Constitutionale si ca va numi un nou Avocat al Poporului dupa consultarea tuturor fortelor politice.

Intrebat, apoi, daca "Romania este in razboi", deoarece a emis in numai cateva saptamani peste 40 de ordonante de urgenta, premierul a raspuns: "N-as spune ca suntem in razboi, ci in mijlocul unui conflict politic. Noua ne lipseste traditia dialogulului intre fortele politice. N-am reusit sa ne rezolvam diferendele, astfel incat sa evitam conflictul politic".

De ce vrea sa scape de Basescu?

Victor Ponta a explicat pentru EuroNews si motivele care au dus la suspendarea presedintelui Traian Basescu.

"As raspunde foarte simplu, deoarece 80% din populatia Romaniei vrea sa scape de presedinte. Dar nu ar fi un raspuns politic. Problema reala este ca sunt diferente mari intre agendele noastre politice. Presedintele Basescu si-a asumat o agenda diferita, nu numai austeritatea, dar chiar si protejarea propriului partid, si a politizat toate institutiile statului.

Populatia a manifestat, la alegerile din 10 iunie, un sprijin enorm pentru programul nostru politic, diferit de al presedintelui, care prevede disciplina bugetara. Noi respectam toate intelegerile cu Comisia Europeana, cu FMI, dar, de asemenea, avem solutii pentru cresterea economica si a numarului locurilor de munca", a afirmat Ponta.

Premierul a lamurit scurt si problema plagiatului.

"Am respectat toate standardele, toate standardele romanesti valabile in 1999", a incheiat Ponta.

Citeste si:
Gorghiu: ”În PNL nu s-a discutat schimbarea lui Florin Cîţu de la şefia Senatului”
Gorghiu: ”În PNL nu s-a discutat schimbarea lui Florin Cîţu de la şefia Senatului”
Vicepreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat că în PNL nu s-a discutat schimbarea lui Florin Cîţu de la şefia Senatului, dar a completat că declarațiile acestuia sunt urmărite şi de...
Premierul Ciucă a discutat cu vicepreşedintele companiei Lockheed Martin despre consolidarea Parteneriatului strategic cu SUA
Premierul Ciucă a discutat cu vicepreşedintele companiei Lockheed Martin despre consolidarea Parteneriatului strategic cu SUA
Prim-ministrul Nicolae Ciucă s-a întâlnit, luni la Palatul Victoria, cu vicepreşedintele pentru afaceri internaţionale al companiei Lockheed Martin, Raymond Pisseli, informează Guvernul. În...