Analiza GeoPOL: Principalul adversar al lui Victor Ponta este chiar Victor Ponta

Duminica, 28 Octombrie 2012, ora 17:43
5250 citiri
Analiza GeoPOL: Principalul adversar al lui Victor Ponta este chiar Victor Ponta

Institutul de Analiza, Strategie si Prognoza GeoPOL considera ca singurul adversar veritabil pe care l-a avut premierul Victor Ponta in ultimele sase luni a fost insusi Victor Ponta. Un rol important in subrezirea increderii de care se bucura premierul l-a avut si Dan Diaconescu.

"Singurul adversar veritabil pe care l-a avut premierul Victor Ponta in ultimele sase luni, a fost chiar ... Victor Ponta. Desemnarile neinspirate de ministri, raspunsurile neconvingatoare in scandalul plagiatului, esecul referendumului din luna iulie, remanierea precara a garniturii guvernamentale din luna august, atitudinea gen, 'capul plecat, sabia nu-l taie', adoptata in interactiunea cu un Bruxelles excesiv de popular-european, atitudinea publica defectuoasa in scandalul Oltchim, au fost tot atatea fapte si evenimente politice care au afectat major 'textura cotei de incredere' a premierului, scadere inca neinregistrata de catre sondaje", se afirma intr-o analiza GeoPOL facuta publica duminica.

De asemenea, pe langa propriile greseli si gafe, Victor Ponta a mai avut de suferit serios si din cauza lui Dan Diaconescu.

"Cel care a reusit sa macine cel mai puternic fundamentul de incredere al premierului Ponta a fost Dan Diaconescu, zis mai nou si 'domnul Oltchim'. Se poate afirma ca ce-a reusit sa faca Dan Diaconescu (si sprijinitorii sai 'oculti'!), a fost potentat tocmai de felul neinspirat si nepotrivit prin care Victor Ponta s-a 'autodistribuit' in rolul de 'sac de box' al populistului DD.

(...) Interactiunea prelungita cu un realizator de televiziune popular doar la periferia societatii, care iese in mod natural din tiparele discursului politic normal, l-a facut pe Victor Ponta sa para la randul sau dezarticulat si neinteligibil, mai ales pentru publicul pe care se baza", sustine GeoPOL.

Institutul face si o analiza a candidaturilor PSD/USL, constatand ca acestea au respectat un tipar de origine "fesenista".

"Directiva PSD/USL in cazul sistemul votului uninominal, a fost privilegierea candidatilor cu resurse materiale si mai putin a celor cu resurse moralo-profesionale, respectand astfel un registru culpabil si retrograd de origine 'fesenista'".

GeoPOL se asteapta ca, dupa victoria USL, baronii PSD vor reincepe "sa-si planteze acolitii in diferite pozitii cheie din administratia centrala", situatie care va intra rapid pe "agenda publica interna si externa".

"Decontul negativ insa, la fel ca si-n cazul candidaturilor, ii va apartine si-n cazul 'baronizarii administratiei' tot lui Victor Ponta, a carui fereastra de oportunitate pentru consolidarea unui leadership de durata, se ingusteaza in mod periculos pentru cariera sa", concluzioneaza GeoPOL.

O.A.

Citeste si:
Precedentul invocat de Orban prin care Cîțu nu mai poate fi numit premier dacă trece moțiunea. „Eu sunt Stan păţitul împreună cu preşedintele Iohannis”
Precedentul invocat de Orban prin care Cîțu nu mai poate fi numit premier dacă trece moțiunea. „Eu sunt Stan păţitul împreună cu preşedintele Iohannis”
Ludovic Orban a declarat marți, 27 septembrie, că Florin Cîţu nu mai poate fi desemnat din nou premier de către preşedintele Klaus Iohannis, în cazul în care trece moţiunea de cenzură....
Cîţu: „Dacă mai există onoare în România şi preşedintele Senatului îşi va da demisia după motivarea CCR”
Cîţu: „Dacă mai există onoare în România şi preşedintele Senatului îşi va da demisia după motivarea CCR”
Premierul Florin Cîţu a susţinut marţi, 28 septembrie, că preşedintele Senatului, Anca Dragu, ar trebui să demisioneze din funcţie, după ce Curtea Constituţională va publica motivarea...
Sursa: Ziare.com
Comentarii
DOTTORE MANGLA CUM FRAUDE
rank 5
Are în el doi adversari : prostia și aroganța.
Te-o
rank 5
Romania este condusa de derbedei:citat din marele regizor A.Serban