Basescu a bagat USL in sedinta de urgenta

Miercuri, 12 Iunie 2013, ora 10:07
5107 citiri
Basescu a bagat USL in sedinta de urgenta
Foto: B1TV

Liderii USL s-au reunit miercuri la prima ora in biroul senatorial al lui Crin Antonescu. Nu s-au facut declaratii, dar pe surse a aparut informatia ca discutiile s-ar purta in jurul revizuirii Constitutiei si referendumului declansat marti de Traian Basescu.

La intalnire sunt prezenti din partea PNL presedintele Senatului Crin Antonescu si presedintele Comisiei juridice, senatorul Tudor Chiuariu, iar din partea PSD participa premierul Victor Ponta, senatorul Ioan Chelaru si vicepremierul Liviu Dragnea, responsabil cu regionalizarea.

Desi a fost asaltat de jurnalisti, Victor Ponta a refuzat sa faca declaratii la intrarea in biroul presedintelui Senatului. "Am venit sa beau cafeaua cu Crin", le-a spus Ponta jurnalistilor, promitandu-le declaratii la finalul intalnirii.

Premierul a revenit marti seara din vizita oficiala efectuata in Germania si Slovacia.

Presedintele Traian Basescu a decis sa declanseze un nou referendum care va avea exact aceeasi tema precum cel din 2009 - parlament unicameral cu cel mult 300 de parlamentari. Seful statului a anuntat ca a informat Parlamentul in aceasta privinta, procedura fiind declansata in mod oficial.

Basescu: Am initiat un nou referendum - Parlament unicameral cu 300 de membri

Parlamentul este obligat ca in 20 de zile sa dea un aviz consultativ, dupa care se va stabili data la care se va desfasura acest referendum. Traian Basescu a declarat ca asteapta mai intai decizia Curtii Constitutionale din 26 iunie pe sesizarea PDL cu privire la modificarea legii Referendumului care prevede scaderea pragului de prezenta la 30% si scaderea pragului de validare la 25% din totalul alegatorilor.

In ciuda faptului ca la referendumul din 2009 s-au prezentat la vot peste 50% dintre alegatori, iar circa 70% dintre acestia au votat pentru un parlament unicameral cu cel mult 300 de parlamentari, partidele politice au decis sa ignore acest vot, care, juridic, nu este obligatoriu ci doar consultativ.

De asemenea, proiectul de revizuire a Constitutiei la care lucreaza comisia parlamentara condusa de Crin Antonescu prevedere ca Romania va avea in continuare un parlament bicameral, numarul parlamentarilor nefiind precizat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Premierul Marcel Ciolacu a delcarat, vineri, că până când doctorul Cîrstoiu nu va explica toate aspectele apărute în spaţiul public, dânsul nu poate merge înainte ca fiind candidat al...
#sedinta USL constitutie, #Basescu referendum Constitutie , #USL