Parlamentarii USL participa la ratificarea Tratatului fiscal

Luni, 02 Aprilie 2012, ora 22:50
987 citiri
Parlamentarii USL participa la ratificarea Tratatului fiscal

Senatorii si deputatii USL vor participa la ratifiarea in Parlamentul Romaniei a Legii privind Tratatul de guvernanta fiscala, a anuntat, luni dupa-amiaza, presedintele PSD, Victor Ponta.

"Maine (marti - n.red) Parlamentul ratifica Legea privind Tratatul de guvernanta fiscala. Parlamentarii USL vor participa, dar nu vom uita ca, in timp ce presedintele Traian Basescu se lauda cu acest tratat, premierul Mihai Razvan Ungureanu, mana dreapta a lui Basescu, incalca acest tratat de guvernanta fiscala si face exact opusul a ceea ce promoveaza tratatul", a declarat Victor Ponta.

USL participa si la discutiile din comisia electorala

Alesii USL vor merge, marti, si in Comisia de elaborare a unei noi legislatii privind alegerea deputatilor si senatorilor cu trei propuneri majore, printre care interzicerea traseismului parlamentarilor.

Senatorii USL renunta la greva

Reducerea numarului de parlamentari la 318, introducerea sistemului de vot uninominal intr-un singur tur sunt doua dintre cele trei puncte agreate de USL. Ponta a adaugat ca USL se va "bate" pentru pierderea mandatului de senator sau deputat de catre parlamentarul care schimba partidul in timpul unei legislaturi.

"Ne vom bate pentru viitorul mandat, trebuie sa trecem foarte clar, pierderea mnadatului de catre parlamentarul traseist politic. Fenomenul prin care Guvernul Boc si Guvernul Ungureanu au ajuns la putere trebuie sa le dea tuturor de gandit, nu mai trebuie folosit niciodata de nicio putere politica", a declarat liderul PSD.

Ponta a adaugat ca nu vrea sa intre in polemici cu Puterea pe marginea legilor electorale: "Maine dimineata (marti dimineata - n. red.) va avea loc o prima reuniune a comisiei care urmeaza sa redacteze legea electorala. Nu vreau si nu consider ca este nevoie de o noua polemica intre Putere si Opozitie, sunt convins ca si cei de la Putere si noi ne dorim o lege electorala care sa corecteze greselile din legea actuala si care sa asigure o mai buna selectie a candidatilor pentru Parlament".

Ponta a adaugat ca USL este "deschis" la colaborare cu Puterea pe acest domeniu. "Suntem deschisi, participam la comisie si suntem convinsi ca putem adopta o lege care sa indeparteze pe cat posibil prezenta in viitorul Parlament a partidelor extremiste, gen partidul domnului Tokes sau a partidelor populiste", a subliniat presedintele PSD.

Tot in cursul zilei de luni, co-presedintele USL a anuntat ca Opozitia va intrerupe greva si ca parlamentarii USL se vor intoarce la lucrarile Parlamentului, ca urmare a schimbarii majoritatii in aceasta Camera.

Senatorii USL renunta la greva

Ponta a aratat ca dupa trecerea lui Sorin Frunzaverde la PNL si transferul singurului senator PDL de Caras-Severin, Iosif Secasean, in barca liberalilor, acum raportul de forte intre Putere si Opozitie este de 66 la 66.

"La Senat, de doua luni de zile nu a fost niciodata cvorum. Pe hartie, in momentul de fata avem majoritate. Domnul Geoana nu a votat nici cu cei de la Putere, nici cu cei din Opozitie, iar faimosul senator Urban e vopsit - zice ca e independent, dar ei il numara la ei. De altfel, noroc ca Boldea nu poate vota, ca ar vota cu doamna Anastase, doar amandoi se ocupa cu aceleasi lucruri", a declarat liderul PSD.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#USL participa ratificare Tratat fiscal, #senatori USL renunta greva, #USL participa Parlament, #ratificare Tratat fiscal , #USL