Ponta: Antonescu este candidatul USL la presedintia Romaniei

Miercuri, 30 Martie 2011, ora 19:22
2846 citiri
Ponta: Antonescu este candidatul USL la presedintia Romaniei
Foto: Arhiva

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat miercuri, la Sibiu, ca, in acest moment, liderul PNL Crin Antonescu este candidatul Uniunii Social Liberale (USL) la functia de presedinte al Romaniei si considera ca, el personal, nu are suficienta experienta pentru a ocupa aceasta functie.

"In ceea ce ma priveste, consider ca ar fi prematur. Mai am inca de invatat destule ca sa ma prezint la o astfel de candidatura. Astazi, in mod indubitabil, candidatul USL este Crin Antonescu", a spus Victor Ponta.

Referitor la eventuala sustinere a candidaturii lui Klaus Iohannis la functia de primar al Sibiului, Ponta spune ca, la fel ca si in alte cazuri, se va mai discuta.

"USL isi doreste sa fie un fel de uniune nationala care sa nu stranga doar social-democrati, liberali si conservatori, ci sa incerce sa creeze o alianta a binelui, impotriva a ceea ce inseamna azi axa raului, adica Basescu-Boc-PD-L.

Din acest punct de vedere, al USL, primari precum Ciuhandru de la Timisoara, domnul Iohannis sau Sorin Oprescu Oprescu, sunt oameni aflati de partea binelui, fara a deveni vreunul membru al USL. Dar ei fac parte dintr-un tip de uniune a binelui. Pentru noi, Iohannis nu e un inamic politic. Asta nici nu exclude sa avem candidaturi comune, nici separate. Exclude doar sa avem o colaborare cu PD-L, cel putin in perioada urmatoare" a spus Ponta.

Presedintele PSD a vorbit si despre intentia PNL de a primi in randurile sale parlamentari ai actualei coalitii guvernamentale. Ponta spune ca este o diferenta intre cei care pleaca din Opozitie pentru avantajele Puterii si cei care decid sa faca pasul invers.

"Noi, PSD, avem experienta diferita in materie de tradatori, fata de PNL. Faptul ca sunt oameni care se intorc in PNL e decizia lor si o respectam. Dar exista o demarcatie foarte clara intre cei care pleaca din Opozitie pentru ca au dosare penale - cum este celebrul Serban Mihailescu - pentru functii - cum este cazul domnului Oprea - sau pentru bani, si cei care pleaca de la Putere pentru ca nu mai cred in ceea ce se intampla acolo, si vin in Opozitie, unde, cel putin acum, nu au nimic de castigat. Diferenta e fundamentala", a declarat Victor Ponta.

Victor Ponta a mai aratat ca are convingerea ca PDL va incerca sa schimbe legea alegerilor locale, astfel ca si primarii sa fie alesi dintr-un singur tur.

"PD-L incearca, si in cazul alegerilor locale, sa denatureze ideea de alegeri, prin alegerea primarilor intr-un singur tur, in stilul gandirii Udrea: strangem toti banii Romaniei, ii dam doar la anumiti primari PD-L, unde stiu ca vor castiga - la Arad, lui Falca, la Suceava lui Flutur, si mai are doamna Udrea cativa prieteni, care stie ca ii vor da banii inapoi. Asa ca, eu cred ca vor un singur tur", a adaugat liderul PSD.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Ponta USL, #candidat usl presedintie antonescu , #USL