Ponta: Basescu recunoaste USL. Vezi cu cine merge Ponta la Cotroceni

Luni, 20 Iunie 2011, ora 21:14
2687 citiri
Ponta: Basescu recunoaste USL. Vezi cu cine merge Ponta la Cotroceni

La consultarile de la Cotroceni de marti, initiate de presedinte Traian Basescu, vor participa cate cinci reprezentanti ai formatiunilor care compun Uniunea Social Liberala, a declarat, luni seara, presedintele PSD, Victor Ponta.

"Pozitia noastra este aceea de a sustine pastrarea judetelor actuale si de a continua cu referendumurile nu doar in judetele in care PSD si USL au majoritate, ci si in celelalte judete. Despre Constitutie, tinand cont si de deciziile CCR putem sa discutam la modul foarte serios si credibil imediat dupa ce vom avea un nou Parlament", a spus liderul PSD, dupa sedinta Biroului Permanent National al formatiunii.

Potrivit acestuia, este foarte important sa se discute in continuare despre adoptarea Legii USL privind reducerea numarului de parlamentari la 320, despre sanctionarea migratiei politice si despre alegerile dintr-un singur tur.

"Inteleg ca presedintele PDL, domnul Boc, s-a aratat impotriva acestui lucru. Probabil ca nu s-a asteptat ca noi, cei din USL, vom fi de acord - dovada ca noi am depus proiectul", a mai spus Ponta.

Presedintele PSD a mai spus, in alta ordine de idei, ca USL pregateste lansarea programului pe agricultura, dar si programul Uniunii pe mediu si pe turism, care vor fi prezentate la inceputul lunii septembrie.

In acelasi timp, Victor Ponta a tinut sa sublinieze faptul ca Traian Basescu recunoaste practic oficial Uniunea Social Liberala, din moment ce in invitatie este folosita titulatura USL.

Presedintele Traian Basescu a invitat partidele si formatiunile politice reprezentate in Parlamentul Romaniei la consultari, marti, pe 21 iunie.

Temele de discutie sunt revizuirea Constitutiei si reorganizarea administrativa a teritoriului Romaniei. Reprezentantii Uniunii Social Liberale sunt invitati la ora 14.00, iar reprezentantii Partidului Democrat Liberal, Uniunii Democrate Maghiare din Romania, Uniunii Nationale pentru Progresul Romaniei si Grupului parlamentar al minoritatilor nationale la ora 16.00. Fiecare delegatie poate fi alcatuita din 5 persoane.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Victor Ponta delegatie USL Cotroceni, #recunoastere oficiala USL Traian Basescu , #USL