Ponta ii cere lui Boc ca USL sa participe la dezbaterile privind bugetul

Marti, 25 Octombrie 2011, ora 16:07
1783 citiri
Ponta ii cere lui Boc ca USL sa participe la dezbaterile privind bugetul
Foto: Arhiva

Victor Ponta, presedintele PSD si co-presedinte al USL, i-a scris, marti, o scrisoare deschisa premierului Emil Boc, in care anunta disponibilitatea Uniunii Social Liberale de a participa la dezbaterile asupra bugetului de stat pe 2012.

In plus, Victor Ponta mai afirma, in scrisoarea publicata pe pagina sa de Internet, ca propunerile USL, calificate de purtatorul de cuvant al Guvernului drept "delir populist" sunt "masuri de bun simt".

"Domnule prim-ministru, am remarcat cu stupoare declaratiile purtatorului de cuvant al partidului pe care il conduceti, care a calificat in mod neserios niste propuneri facute de USL ca fiind 'delir populist'. Aceste propuneri se refera la reducerea CAS, a TVA, precum si a cheltuielilor cu bunuri si servicii - ca alternativa la masurile actuale, precum si ca solutie de relansare economica, de creare de locuri de munca si de atragere de mai multe fonduri la buget", i se adreseaza Ponta lui Emil Boc.

Liderul PSD subliniaza ca masurile propuse nu sunt doar ale USL, "ci sunt masuri de bun-simt despre care au vorbit, in repetate randuri, si analisti si comentatori economici respectati in Romania, precum si reprezentanti ai mediului de afaceri si ai investitorilor".

"Ele nu sunt solutii ideologice, ci pasi corecti, necesari pentru relansarea pietei interne si pentru stimularea intreprinderilor pentru a crea noi locuri de munca. De altfel, chiar saptamana trecuta, Consiliul Investitorilor Straini a facut public un comunicat in care a sustinut inca o data aceste propuneri. In aceste conditii, mesajul venit dinspre echipa dumneavoastra este cu atat mai socant, pentru ca el transmite intregii economii un semnal negativ, nu doar pentru ca nu sunt acceptate solutiile propuse, dar si pentru ca sunt catalogate ca fiind 'populiste'", ii mai scrie Ponta lui Boc.

Co-presedintele USL ii cere premierului sa-si exprime un punct de vedere cu privire la solutiile Uniunii si la calificativele primite de acestea.

"Vreau sa reiau, prin aceasta scrisoare deschisa, invitatia pe care v-am adresat-o inca din iunie, in calitate de copresedinte al USL, prin care ne aratam disponibilitatea de a participa la dezbateri pe fond, alaturi de Guvernul pe care il conduceti si de Banca Nationala, cu privire la bugetul de stat pe 2012.

In lipsa unui larg acord cu privire la viitorul buget, credem ca economia romaneasca va avea de suferit, pentru ca se va ajunge in situatia adoptarii, din nou, a unor legi importante nesustinute de societate, neintelese de catre mediul economic si foarte putin legitime", este de parere Victor Ponta.

El considera ca reducerea CAS, a TVA, a cheltuielilor cu bunuri si servicii pot atrage mai multe fonduri la buget "in masura in care sunt insotite de stoparea risipei bugetare produse in prezent, prin proiecte care nu creeaza de fapt nici locuri de munca, nici bunastare si nici relansare economica decat pentru o zona privilegiata a clientelei politice".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#ponta scrisoare boc, #ponta participare buget, #usl discutii buget , #USL