Ponta ii transmite lui Basescu: Din acest moment, USL e gata sa formeze un guvern

Joi, 30 Iunie 2011, ora 18:06
4474 citiri
Ponta ii transmite lui Basescu: Din acest moment, USL e gata sa formeze un guvern
Foto: TVR Info

"Suntem dispusi ca din acest moment sa participam la orice consultare ca Uniunea Social Liberala sa formeze un guvern", este raspunsul liderilor USL la oferta pe care le-a lansat-o miercuri seara presedintele Traian Basescu.

"Am discutat si cu Crin Antonescu si am cazut de acord ca suntem dispusi incepand din acest moment sa participam la orice consultare ca USL sa formeze un Guvern. Noi am luat in serios ce a spus Traian Basescu ieri (miercuri n.red.), speram ca nu s-a razgandit. Da, suntem capabili sa formam un nou Guvern, incercand sa construim in jurul USL o majoritate parlamentara care sa ia masurile economice necesare si sa organizeze urmatoarele alegeri", a declarat joi liderul social democrat Victor Ponta.

Presedintele Traian Basescu a declarat miercuri seara ca si acum este deschis unei discutii ca USL sa guverneze, dar cu o singura conditie: "sa continue reformele, sa nu se apuce de a arunca cu bani pentru a baga tara in dificultate".

"Daca cei doi lideri ai USL ar fi propus ca Uniunea sa preia guvernarea, as fi vorbit cu ei vreo doua ceasuri. Cred ca amanam si PDL-ul la intalnire, daca veneau cu o treaba serioasa", a adaugat el.

Victor Ponta a mai anuntat ca USL este dispusa sa se intalneasca saptamana viitoare cu reprezentanti ai Puterii si ai BNR ca sa discute despre ce masuri economice trebuie luate in Romania.

"Vrem sa propunem infiintarea unui comitet anti-criza care sa adopte din punct de vedere politic masurile economice pentru Romania. Ne simtim responsabili si nu ne dorim ca membri ai USL, dupa momentul alegerilor, sa fim confruntati cu o situatie economica total scapata de sub control, care sa plateasca pentru lucrurile gresite facute de actuala guvernare", a mai mentionat Ponta.

Ponta isi doreste ca Basescu sa demisioneze

Liderul PSD reitereaza ca, daca presedintele Traian Basescu va vrea sa demisioneze pentru a se ajunge la suprapunerea alegerilor, nu va avea nicio opozitie din partea USL, si a opinat ca personal se indoieste ca el va face acest lucru.

"Am impresia ca nici dvs nu-l luati in serios daca nu ma intrebati despre faptul ca presedintele a zis ca ar putea sa-si dea demisia. Noi credem ca ar fi foarte bine sa-si dea demisia si credem ca ar fi foarte bine sa facem si alegeri prezidentiale odata cu cele parlamentare.

Nu va avea nici o opozitie de la noi in acest sens. Dar ma indoiesc ca o va face. Nici in cinci minute, nici in cinci luni sau un an si cinci luni, cate mai sunt pana in noiembrie sau decembrie 2012. Din punctul nostru de vedere, nu-l vom ruga pe presedintele Basescu sa ramana pana in 2014! Suntem pregatiti si pentru alegeri prezidentiale imediat ce functia va fi vacanta", a comentat Ponta.

Basescu, gata sa plece de la Cotroceni in noiembrie 2012 - vezi in ce conditii

Presedintele Traian Basescu le lanseaza din nou liderilor politici provocarea de a accepta ca el sa renunte la o buna parte din mandatul sau, punand insa conditia revizuirii Constitutiei, astfel incat alegerile parlamentare si cele prezidentiale sa se suprapuna, dand si un termen exact in acest sens: noiembrie 2012.

Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
#Victor Ponta USL Guvern, #USL dispusa forma Guvern , #USL