Ponta il bate pe Basescu la golanii (Opinii)

Duminica, 12 Iunie 2011, ora 23:55
7794 citiri
Ponta il bate pe Basescu la golanii (Opinii)
Foto: amosnews.ro

Pe vremea lui Ceausescu, adultii nu excelau in golanii, pentru ca, unu: se temeau si de umbra lor, si doi: nu aveau acces la ele, nu exista sursa de inspiratie. Cei care aveau posibilitatea sa vada lumea, cum ar fi capitanii de nava sau trimisii la Anvers, isi mai destupau mintea si in sensul respectiv, capatau o mai mare larghete in exprimare si, in contact cu o mai mare varietate de oameni, isi colorau personalitatea.

Asa a iesit Traian Basescu mai golan decat orice presedinte al Romaniei, si o spun in sensul bun. Nu e plictisitor, e iute la manie, fara sa tina cont de codul bunelor maniere, cand situatia o impune, adica nu se lasa calcat in picioare fara miza, respinge conventiile care aduc asupra politicienilor stampila de "ipocrit", impune rspect la o mare cantitate de oameni, taman pentru stilul neconformist.

Pana la urma, doi presedinti care au respectat conventiile, Ion Iliescu si Emil Constantinescu, nu au ramas in istorie nici ca reformatori, nici ca alifii pentru norod. Unul aducea cu el sistemul din vechea lume si-si dorea sa-l imbrace in haine acceptabile pentru democratie, celalalt a fost invins de sistem.

Traian Basescu nu exceleaza la maniere, dar macar nu e prefacut. Acesta a fost si ramane unul dintre motivele pentru care inca starneaste critici din partea liderilor Opozitiei. Care, insa, nu misca nici un deget prin circumvolutiunea obrazului, sa o indrepte. Dimpotriva, o lasa cat mai creata.

Desi n-au fost marinari sau reprezentanti la Anvers, Crin Antonescu si Victor Ponta au o placere fantastica in a se golani in fata publicului, mai ales daca in tintar au fetele lui Traian Basescu si compania. Dar nu se limiteaza la golaneli, si fac pasul spre etapa superioara a paradigmei: marlania.

Pana acum, credeam ca la capitolul marlaniilor conduc detasat liberalii. Pe drumul deschis de Ludovic Orban (va amintiti indemnul dat penelistelor sa nu faca precum Elena Udrea and Co, adica sa devina personalitati deoarece au trecut prin patul sefilor), Crin Antonescu paseste mereu, si deschide noi orizonturi - bunul-simt e limitat, in timp ce proasta crestere n-are margini.

Iata, insa, ca ceva ce social-democratii nu-si permiteau pe vremea lui Adrian Nastase, adica sa aduca in valijoara cu discursuri si mahalaua, face Victor Ponta cu succes, concurandu-i la baioneta pe Orban si Antonescu.

Dupa seful socialist, romanii sunt condusi de cei mai hoti, cei mai prosti, si cele mai mari... doamne. A spus-o in fata a 5.000 de activisti USL din administratie, marturisindu-si, iata, profesiunea de credinta: politica este arta compromisului cu marlanul in folosul tau.

Dar daca in realitate nu este vorba despre un compromis, iar mentalul lui Victor Ponta chiar suna asa?

Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Preşedintele PSD Sector 1, Petre Florin Manole, a transmis joi, 25 aprilie, că primărița Clotilde Armand are „un drum scurt și previzibil de când a fost prinsă cu mâna-n bugetul local”....
#Ponta discurs USL, #Ponta atac PDL, #Victor Ponta Traian Basescu , #USL