Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Ponta: Impactul bugetar al celor zece masuri propuse de USL va fi de 0,7% din PIB

Luni, 31 Octombrie 2011, ora 12:01
833 citiri
Ponta: Impactul bugetar al celor zece masuri propuse de USL va fi de 0,7% din PIB
Foto: TVR Info

Copresedintele USL Victor Ponta a anuntat luni ca in urma unor calcule reiese ca la bugetul de stat va intra aproximativ un miliard de euro, daca vor fi adoptate amendamentele pe care le-a pregatit pentru Legea bugetului pe 2012.

"In urma calculelor facute de specialistii nostri impactul bugetar al celor zece masuri propuse de USL va fi de 0,7% din PIB, undeva spre zona de un miliard de euro. Aceste propuneri vor fi prezentate de catre delegatia USL reprezentantilor FMI, in cadrul intalnirii de vineri dimineata. Aceste amendamente le vom transmite parlamentarilor UDMR si minoritatilor si speram sa avem un dialog constructiv. Am solicitat un dialog cu premierul si nu am primit niciun raspuns, am primit doar niste insulte de la Traian Igas, dar nu cred ca aveau legatura, deci nu cred ca putem spune ca e un raspuns oficial din partea Guvernului", a declarat luni Victor Ponta.

Si Crin Antonescu a anuntat ca USL nu accepta premisa pe care Traian Basescu vrea sa o induca: "suntem condamnati la o politica lipsita de orice sansa de revigorare economica".

"Noi nu acceptam premisa pe care vrea sa ne-o induca presedintele ca suntem condamnati la o politica lipsita de orice sansa de revigorare economica. Seful statului intareste ideea ca la austeritate sunt condamnati numai o parte dintre membrii societatii si nu aduce niciun fel de propunere pentru a creste veniturile, economia, pentru a spori locurile de munca. Nu avem din partea presedintelui si guvernului nicio idee pentru reducerea evaziunii fiscale", a declarat liderul PNL.

Crin Antonescu ii acuza pe Traian Basescu si Emil Boc ca nu fac nimic sa combata evaziunea fiscala.

"Am vazut ca in domeniul ordinii publice au harta grupurilor interlope, dar nu actioneaza in niciun fel, decat atunci si acolo unde se intampla cate un fapt, ca la Giurgiu. La fel si in domeniul economic: e foarte clar ca presedintele si guvernul au harta marii evaziuni fiscale si nu fac nimic pentru a o combate in mod serios", a mai spus Antonescu.

Parlamentarii USL au anuntat ca vor vota legea bugetului de stat doar daca actualul guvern adopta un set de zece masuri menite sa duca la relansarea economiei si reducerea cheltuielilor bugetare: reducerea CAS, TVA de 19%, introducerea schemei de ajutor a agricultorilor prin retinerea doar a 9% TVA, mentinerea surselor de finantare pentru proiecte din fonduri europene, respectarea legii pensiilor, reducerea cu 50% a cheltuielilor cu bunuri si servicii, suspendarea programului PNDI si a alocarilor de bani pe criterii politice, interdictia ca Fondul de rezerva al premierului sa fie folosit pentru finantarea unor autoritati publice pe criterii politice, pastrarea contributiei actuale la pilonul II de pensii si imbunatatirea absorbtiei fondurilor europene.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#USL amendamente buget 2012, #impact bugetar miliard euro, #buget Romania 2012 , #USL