Ponta, ministrilor: Inteleg ca ati convins si 20 de membri PDL ca motiunea lor era neserioasa

Miercuri, 08 Mai 2013, ora 16:49
1541 citiri
Ponta, ministrilor: Inteleg ca ati convins si 20 de membri PDL ca motiunea lor era neserioasa
Foto: Digi24

Premierul Victor Ponta i-a felicitat miercuri pe ministrii care au luat cuvantul la dezbaterea motiunii PDL privind companiile de stat, respinsa de Camera Deputatilor, aratand ca acestia au reusit sa-i convinga si pe o parte dintre semnatari sa voteze impotriva.

"Vreau sa-i felicit pe ministrii care au vorbit ieri (marti - n.red.) in Camera Deputatilor. Inteleg ca au convins si vreo 20 de PDL-isti. Ca au semnat motiunea 54 si au votat-o 31. Inseamna ca ati fost foarte convingatori si i-ati convins si pe ei ca motiunea lor nu era una serioasa", a afirmat Victor Ponta, la inceputul sedintei de Guvern.

Victor Ponta, cel mai simpatizat politician din Romania - Sondaj Geopol

El a amintit si ca pe 7 mai s-a implinit un an de cand USL a preluat guvernarea, timp in care s-au intamplat si "lucruri bune si mai putin bune".

"Ceea ce vreau sa va transmit la implinirea unui an de guvernare USL: vreau sa multumesc celor care au fost in Guvernul investit anul trecut pe 7 mai - o parte dintre dvs. sunteti in continuare ministri si celorlalti care ati inceput mandatul din decembrie. Cred ca este un an cu de toate. Si cu lucruri bune si cu lucruri mai putin bune. Am vazut ca unii spun ca absolut totul a fost rau. Eu nu pot sa spun ca absolut totul a fost bine. Pot doar sa incerc sa fiu rational si echilibrat", a continuat Ponta.

El a reiterat ca un bilant al guvernarii va trebui facut la sfarsitul mandatului.

"Exista un lucru de care eu personal sunt foarte satisfacut: cred ca Romania in timpul Guvernului Isarescu, al lui Adrian Nastase si al Guvernului condus de Calin Popescu-Tariceanu a fost intr-o directie pozitiva, rezolvand probleme, (...) dar a fost in directia buna.

De fiecare data a fost ceva mai bine decat in anul anterior. Am avut dupa aceea caderea catastrofala a unei guvernari in primul rand incompetente si in al doilea rand corupte, iar cred ca in ultimul an (...) oamenii simt intr-un fel ca directia este cea corecta si ca exista bune intentii, mai multa competenta, exista fara indoiala mai multa cinste si mai mult profesionalism", a mai spus premierul.

Ponta: Romanii apreciaza ca nu ma mai cert cu Basescu. 2013 si 2014 vor fi ani linistiti

El le-a mai solicitat ministrilor sa foloseasca intreg capitalul de incredere, sa dea dovada de solidaritate - chiar daca aceasta este "nespecifica guvernelor de coalitie" - si si-a exprimat dezideratul ca toti membrii Executivului sa-si indeplineasca obiectivele, iar oamenii sa nu aiba motive de nemultumire.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Ponta motiune PDL, #Ponta guvernare USL, #Ponta guvernare Boc , #USL