Ponta: PDL da mita electorala pentru alegerile partiale din Neamt si Baia Mare (Video)

Vineri, 19 August 2011, ora 13:36
1632 citiri
Ponta: PDL da mita electorala pentru alegerile partiale din Neamt si Baia Mare (Video)

Liderul PSD Victor Ponta sustine ca democrat-liberalii din Maramures si Neamt ofera oamenilor pungi cu diferite produse pentru voturi si ameninta primarii din cele doua judete ca nu vor mai primi bani daca nu ies castigatori candidatii PDL pentru cele doua locuri de deputat.

USL-istii ameninta ca vor depune plangeri penale impotriva liderilor locali ai PDL din cele doua judete, dar si a celor doi candidati de la Baia Mare si Neamt.

Ponta a declarat, vineri, ca PDL vrea sa castige alegerile de duminica bazandu-se "pe mita electorala directa, presiuni si amenintari directe la adresa primarilor facute chiar de catre ministrii PDL, precum Elena Udrea, Ioan Oltean, prin bani dati sau promisi primarilor".

"Elena Udrea s-a deplasat personal, ieri, la Baia Mare si nu s-a intalnit cu alegatorii, ci cu primarii, carora le-a promis ca semneaza proiecte numai in masura in care acestia vor obtine voturi pentru candidatul PDL", a acuzat Ponta.

Mita in pungi la Neamt

Liderul USL a mai spus ca patronii societatilor comerciale din judet care si-au pus in geamuri postere ale candidatului USL la postul de deputat s-au trezit cu controale de la Fisc.

"De asemenea, candidata PDL, sefa ISJ cu unele din cele mai slabe rezultate din tara, le-a transmis profesorilor, suplinitorilor ca vor fi dati afara, ca vor fi schimabati din functii daca nu obtin voturi", a mai acuzat social-democratul intr-o conferinta de presa. El a mai spus ca in alegerile de la Baia Mare a fost introdus si un al treilea candidat, de la Partidul Ecologist, desi acesta nu avea dreptul sa candideze, nefiind partid parlamentar. "Au inventat un al treilea candidat pentru a influenta votul", a sustinut Ponta.

El a mai spus ca la Neamt mita electorala a fost mult mai evidenta. "Masinile candidatului PDL impart si astazi pachete cu numele candidatului. Politia nu a avut curaj sa ia vreo masura. Primarii PSD si PNL au fost amenintati de prefect cu controale si imposibilitatea de a mai primi fonduri", a spus Ponta.

Dupa alegeri, USL-istii vor depune plangeri penale impotriva candidatilor PDL pentru posturile de deputat de la Baia Mare si Neamt, Mariana Pop, respectiv Adrian Radulescu, dar si a liderilor locali Mircea Man, respectiv Gheorghe Stefan.

Duminica, la Baia Mare si Neamt vor avea loc alegeri partiale pentru doua locuri de deputat ramase libere dupa alegerea lui Catalin Chereches in functia de primar si a decesului lui Victor Surdu.

Citeste si:
Ciprian Ciucu, revoltat de greva de la STB. „Este ilegală, imorală şi penală. Cer PSD să se delimiteze de liderul sindical Petrariu, să îl excludă din partid”
Ciprian Ciucu, revoltat de greva de la STB. „Este ilegală, imorală şi penală. Cer PSD să se delimiteze de liderul sindical Petrariu, să îl excludă din partid”
Preşedintele PNL Bucureşti, primarul Sectorului 6 Ciprian Ciucu, a spun sâmbătă, 22 ianuarie,despre greva de la STB că este „ilegală, imorală şi penală”. Esilul susține că acest...
Caznele meritocrației! Noul secretar de stat din Ministerul Digitalizării e specialist în cazane de abur
Caznele meritocrației! Noul secretar de stat din Ministerul Digitalizării e specialist în cazane de abur
Tudor Prisecaru a fost numit vineri în funcția de secretar de stat în ministerul Cercetării și Digitalizării, printr-o decizie a premierului Nicolae Ciucă. Potrivit CV-ului, Prisecaru este...