Ponta si framantarile lui estivale (Opinii)

Marti, 19 Iulie 2011, ora 14:58
5912 citiri
Ponta si framantarile lui estivale (Opinii)
Foto: Arhiva (Antena3)

Politica nu intra niciodata in vacanta, desi, cateodata, aparentele dovedesc contrariul. Daca "infanteristii" cu grade mici isi mai permit perioade de respiro, strategii statului major analizeaza, concluzioneaza si livreaza declaratii.

Reactiile verbale sunt deseori spumoase prin virulenta lor, dar si menite a reaminti adeversarilor ca exista, fara a fi dispusi sa lase garda jos.

Unul dintre sefii USL, Victor Ponta, a postat recent pe blogul sau afirmatia ca se pregateste intens pentru a lansa in toamna acestui an o noua batalie, a treia, cu sistemul pedelist.

Presedintele PSD aminteste ca "prima lupta a fost in cadrul fortelor politice si institutiilor media, care se puteau opune regimului".

Aici, conducatorul social-democratilor vine cu precizari laudative la adresa omologului sau liberal, considerandu-l personajul-cheie din frontul Opozitiei. In acest mod, Ponta si-a propus sa infirme zvonurile referitoare la o serie de tensiuni aparute in sanul aliantei ambidextre.

De altfel, nici nu ar fi fost recomandata o atitudine rezervata, de non-combat, in stare sa alimenteze cu sperante gruparile cantonate de cealalta parte a baricadei.

Zice domnul Ponta: "faptul ca in PNL, in ciuda tuturor eforturilor, Crin a ramas lider, reprezinta o mare infrangere pentru sistem. Crin este un tip ce nu poate fi santajat, nici cumparat de ei. Are suficienta experienta, charisma, dar mai ales curaj si le va sta ca un nod in gat".

Atitudine de curtoazie, fraze pentru cimentarea relatiilor in tandemul opozitionist. Sa se intrevada deja repartizarea avant la lettre a functiilor de presedinte si premier?

Exista o schita a impartirii sferelor de influenta? Prematur de spus, desi...

Mass media a constituit subiectul unor constatari apartinand presedintelui PSD, cu toate ca evaluarile personale pe aceasta tema nu sunt deloc o noutate. Presa ramane pentru orice politician prilej de ipoteze, de nemultumiri sau de aprecieri tacite, dupa caz. Oriunde exista gazetari obedienti, unii banuiti de solda la schimb cu osanale.

La polul opus, presteaza condeie vitriolante, obisnuite rampe de lansare a ofensivelor anti-Putere. Toate partidele recunosc unanim ca media joaca un important rol in plasarea itelor din razboaiele producatoare de covoare rosii pentru invingatori sau rogojini destinate perdantilor.

In opinia domnului Ponta, care a facut nominalizari adresate breslei cu pricina, jurnalismul a devenit, in mare parte din cauza crizei economice si a cererii de presa scrisa, dependent de surse de finantare. De aici pornesc ramificatiile politicilor editoriale. Indreptate intr-un sens sau altul.

Parerea liderului pesedist este ca Traian Basescu a echilibrat prin media infrangerea suferita in zona partidelor.

In alta ordine de idei, seful de partid a tinut sa limpezeasca atitudinile colegilor sai, Marian Vanghelie si Mircea Geoana. Referindu-se la primul, evident afectat de esecul pe linia PSD-Bucuresti, i-a recomandat sa poposeasca mai mult timp in organizatie si mai putin in fata camerelor tv. Desigur, declaratia s-a vrut o riposta la afirmatia potrivit careia nu exista contracandidat in Romania in stare sa-i tina piept in lupta pentru Primaria Sectorului 5.

Nici camaradul Geoana nu a scapat de criticile sefului sau. Victor Ponta a subliniat lamuritor ca taberele din partid s-au schimbat si sunt in defavoarea celor doi. "Domnii Geoana si Vanghelie au fost cei care au condus PSD pana in 2010. Ei pot face parte din echipa daca vor, dar nu tot in pozitiile de sefi. Partidul a hotarat altfel", a incheiat presedintele formatiunii.

Apropo de situatiile ingrate pe care le traverseaza cei doi. Proapsat revenit dupa suspendarea de sase luni pentru declaratii deranjante pozitiei oficiale a PSD, Mircea Geoana isi cauta aliati. Bizar, unul dintre cei vizati este chiar primarul de la 5, personaj caruia i-a devenit un fervent aparator, sugerand reconfirmarea lui in fruntea celei mai mari organizatii din tara.

Un fel de ala mai destept cedeaza ori fostul ambasador a dat uitarii injuraturile lui Marian, ca urmare a disocierii de la Congrsul din 2010. Pana la urma, scopul scuza mijloacele. Ambii par singuri pe lumea unui partid aflat in framantari.

Rundele urmatoare vor limpezi si aici multe dileme. Ca sa nu mai intervina impaciuitor matusalemicul sef onorific, Iliescu. Ocupat la randu-i cu mentinerea in viata a Institutului Revolutiei Romane.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Victor Ponta blog, #Ponta USL, #Victor Ponta Crin Antonescu , #USL