Ponta: Sunt gata sa-mi asum conducerea tarii de maine!

Vineri, 27 Aprilie 2012, ora 12:24
2868 citiri
Ponta: Sunt gata sa-mi asum conducerea tarii de maine!
Foto: TVR Info

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, in timpul discursului sau in Parlamentul Romaniei inainte de votul asupra motiunii de cenzura, ca este pregatit sa preia conducerea tarii, incepand chiar de a doua zi.

"Exista momente importante in viata unei tari, cand trebuie sa iei decizia mai repede. Alaturi de USL sunt gata sa-mi asum, chiar de maine, conducerea tarii", a subliniat Victor Ponta, de la tribuna.

"Sunt gata, alaturi de colegii din USL, sa nu facem calcule electorale, atat timp cat 6 luni de scurtare a suferintelor oamenilor sunt mai importante decat orice calcul electoral. Sunt convins ca un progam asa cum l-am prezentat si cu multa credinta vom putea sa facem, in aceste 6 luni, ceea ce oamenii asteapta de la noi si sunt convins ca oamenii ne vor da inca un mandat de 4 ani.

Am un apel si la alti parlamentari, cei foarte putini prezenti si cei incuiati prin birouri macar se uita la televizor, daca nu le-a taiat dl. Basescu sau dna. Udrea si televizorul: veniti si va faceti datoria", a cerut liderul USL.

Ponta a explicat si cateva dintre punctele cheie ale programului de guvernare al Uniunii, printre care se numara reducerea contributiilor la asigurarile sociale, pentru a da un semnal pozitiv investitorilor, si rezilierea contractelor cu "baietii destepti".

"Am vorbit despre baietii destepti din energie, carora tot le reziliaza contractele, dar inca sunt in functie, probabil ca sa plateasca vacantele domnului Ungureanu si domnului Basescu", a criticat Ponta.

De asemenea, el a precizat ca Rosia Montana este un proiect al Romaniei si ar trebui dezvoltat in concordanta cu interesele tarii, nu ale unor politicieni care spera sa aiba castiguri.

Guvernul MRU, la motiune - Discursuri in maghiara si engleza in Parlament

Social-democratul a precizat si faptul ca ar trebui scazuta taxa pe valoarea adaugata la alimente, deoarece, in prezent, agricultorii romani sunt dezavantajati. Nu in ultimul rand, USL doreste sa majoreze salariul minim, deoarece ar aduce mai multe venituri la buget.

Sase greseli

Potrivit liderului USL, Guvernul condus de Mihai Razvan Ungureanu a reusit sa faca sase mari greseli in cele 80 de zile de guvernare.

"Nu pot fi multe lucruri facute in 6 luni, dar pot fi oprite multe. Trebuie rezolvate cele 6 grave probleme deschise de Guvernul Basescu - Ungureanu; nu poti da toata vina pe cel care executa, ci si pe cel care decide. Sincer, imi doresc sa nu mai avem ocazia sa ascultam raportul la 100 de zile, ca deja stim ce nu s-a realizat", a atacat Ponta.

Prima problema mentionata de presedintele PSD este in domeniul energiei si resurselor naturale, el cerand transparenta, si nu "licitatii ascunse, firme dubioase, pe care doar SIE le cunoaste". "Nu vanzarea pe preturi mici si pe spagi mari a ceea ce mai are Romania. Suntem in ideea dezvoltarii societatilor din energie, in favoarea ideii unor parteneriate cu societatile private, dar pe baza unor strategii, care raspund la intrebarea: ce castiga Romania maine?", a explicat Ponta.

A doua problema ar reprezenta-o banii pentru baronii locali ai PDL, UNPR si UDMR. "Domnul Ungureanu i-a anuntat pe milioane de romani, care au nesansa de a trai in localitati si judete care nu sunt conduse de PDL, UDMR si UNPR, ca ei nu au dreptul la bani publici. Vreau sa reamintesc de legea 500/2002: fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului se repartizeaza pentru finantarea unor urgente sau lucrari neprevazute din exercitiul bugetar", a spus presedintele PSD, adaugand ca viitorul guvern, "poate chiar de saptamana viitoare", trebuie sa abroge hotararea de guvern prin care 170 de milioane de euro s-au dat baronilor locali.

El a adus in discutie si autonomia universitara, precizand ca incalcarea acestui principiu, trecut in Constitutie, pentru a te asigura ca ramai la guvernare, este considerata normala doar de Mihai Razvan Ungureanu.

Ungureanu: Distrugeti ideea de Opozitie, motiunea e caderea in trecut

Ponta considera ca o alta problema grava o reprezinta restituirea proprietatilor. "Legea 247/2005 scrisa de catre un vajnic sustinator al lui Basescu, doamna Macovei, inteleg ca nu mai e buna acum. Eu, in 2005, am spus ca nu e buna. Dar s-a aplicat acea lege. Nu poti ca, dupa ce unii au primit totul inapoi, altora le dai 15%", a spus el.

In opinia sa, munca ministrului Afacerilor Europene, Leonard Orban, este "tardiva si ineficienta", dar are si dezavantajul de a nu fi sustinut politic. "Guvernul Ungureanu se angaja sa duca absorbtia fondurilor la 40%. A dus de la 6,25% la 6,8%. In ritmul asta, poate in 2200", a spus liderul USL. Astfel, el s-a angajat sa dea resursele necesare pentru cofinantare, sa simplifice procedurile si sa combata darea fondurilor pe criterii politice.

Nu in ultimul rand, a criticat luarea "in mod ilegal" a banilor de la pensionari, prin plata a 5,5% pentru asigurari de sanatate, care ar trebui restituiti imediat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei a afirmat că expunerea din ultima perioadă i-a făcut foarte mult rău în viaţa personală, subliniind că nu i se pare normal ca...
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#Victor Ponta premier, #Victor Ponta motiune cenzura , #USL