USL da in judecata guvernul si pe Emil Boc

Luni, 09 Ianuarie 2012, ora 14:41
2946 citiri
USL da in judecata guvernul si pe Emil Boc
Foto: TVR Info

Co-presedintele USL Victor Ponta a anuntat luni ca impreuna cu mai multe organizatii non-guvernamentale vor da in judecata Guvernul si pe Emil Boc pentru ca nu au organizat alegeri partiale pentru posturile libere de senatori si deputati.

"Vom face o actiune pentru a obtine o decizie din partea instantei de judecata pentru organizarea de alegeri partiale pentru deputati in Cluj, Olt si Bihor si pentru senatori in Arges si Harghita. Guvernul Boc era obligat sa organizeze alegeri, dar nu a aplicat legea. 15 ianuarie era ultima data efectiv de vot. Vom actiona in instanta civila ca sa obtinem o sentinta prin care guvernul sa respecte legea si sa organizeze alegeri si din punct de vedere penal ca premierul a refuzat sa respecte legea", a declarat liderul social democrat.

Victor Ponta a criticat si initiativa legislativa a senatorului PDL Traian Igas care ar suspenda obligativitatea demisiei in cazul inaltilor functionari publici care vor sa candideze.

"Exista un pericol foarte mare pentru societatea romaneasca (sic!) care inseamna folosirea functionarilor publici, a sefilor institutiilor publice, pentru campania electorala. Proiectul lui Igas contrazice in totalitate practica europeana si care practic duce la un fenomen extrem de grav in an electoral: arbitrul va fi si jucator, iar acestia (candidatii - n.red.) vor strange bani pentru partid si propriile lor candidaturi. Este un pericol urias pentru administratie si pentru un rezultat corect al alegerilor", a mai explicat co-presedintele USL.

Victor Ponta a mai anuntat ca cei din Uniunea Social Liberala sunt dezorientati de actiunile presedintelui Traian Basescu, legate de acordul de guvernanta fiscala al UE.

"Suntem derutati de atitudinea presedintelui. Dupa ce a venit de la summit-ul UE ne-a chemat la Cotroceni si ne-a spus sa schimbam Constitutia dupa care tot el s-a razgandit si a spus ca nu mai schimbam Constitutia. Aceste masuri se vor aplica si in tara noastra dupa ce vom adopta euro. Daca exista, si exista in acest moment la BNR, o strategie de indeplinire a criteriilor de convergenta ca Romania sa adopte euro in 2015 sau 2016, USL vrea sa o cunoasca, ca nu mai este doar treaba lui Traian Basescu", a mai spus Ponta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#USL alegeri partiale 2012, #plangere penala Guvern Emil Boc , #USL