USL devine groapa de gunoi a PDL (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Sambata, 31 Martie 2012, ora 18:30
7162 citiri
USL devine groapa de gunoi a PDL (Opinii)
Foto: tonyadax.com

A inceput sezonul transferurilor in liga politica. Practic, astfel se discuta despre ultimele "schimburi" intre partide. E o ticalosie fara margini ce au ajuns sa debiteze liderii tuturor partidelor importante din Romania.

Discursurile lor sunt naucitoare pentru ca incearca sa fundamenteze cele mai mizerabile fapte de care omul este in stare - tradarea, minciunea, ipocrizia si arivismul. Toti se folosesc de argumente pe care, pana acum o luna, le puneau pe toaca si impotriva carora jurau sa lupte toata viata.

Emil Boc il stigmatizeaza acum pe "tradatorul" Frunzaverde, desi a reusit sa se mentina la putere exclusiv prin sprijinul "independentilor" tradatori de la UNPR, oportunistilor de maghiari si tuturor celorlalti care si-au abandonat partidele si au migrat spre Putere. De cealalta parte, privesc scarbit spre Crin Antonescu si Victor Ponta cum lauda brusc valoarea "fostului rege al vamilor" de la Caras Severin (cum ii spunea chiar liderul PSD intr-o harta a Mafiei PDL care stapaneste Romania), doar pentru ca si-a transferat un judet intreg de la PDL la USL. Ii promit functii amandoi si, in general, il preaslavesc ca pe un mare caracter politic.

Acelasi lucru s-a intamplat si referitor la Piedone. Le inteleg bucuria ca marele fripturist de la sectorul 4 a abandonat-o pe Udrea si a lasat-o cu ochii in Soare la Capitala. Dar sa pupi pe frunte si obraz fiecare dezertor dintr-un partid despre care pana acum cateva zile spuneai ca e cel mai mare rau si calamitate din istoria Romaniei, asta nu mai poate fi motivata de nimic. Fuga lor in grup din PDL tradeaza tocmai disperarea care i-a cuprins ca vor ramane pe drumuri, dar asta ar fi un argument suficient de bun tocmai pentru a nu-i primi la tine in partid, daca ai incredere in propriile forte, mesaje si valori.

Altfel, totul se duce dracului. Si s-a dus deja. Nu de astazi. Nici macar de ieri. Asa a fost dintotdeauna, iar pasul in spate al USL din aceasta perioada, incredibila lipsa de forta pentru a spune NU si a refuza toti traseistii ratati sa se salveze, toate din obsesia ca nu cumva sa rateze preluarea puterii - ei bine, deci, toate astea sunt aproape chiar mai nocive decat tot ceea ce a facut gresit si rau pana acum PDL. Pentru ca usurinta cu care USL isi deschide portile in fata oricui vrea sa plece din PDL, lipsa unui minim proces de constiinta morala si politica, simbolizeaza lipsa oricarei valori. Iar in lipsa valorilor, nu avem nimic - nici doctrina, nici viziune, nici program.

Si in acest schimb mizerabil, nu pot sa-i acuz mai mult pe aia care vor sa se salveze decat pe cei care sunt gata sa-i primeasca cu bratele deschise. Victor Ponta poate ca vrea sa isi aduca masinaria de vot a PDL "care a functionat mai bine" in propria ograda, intelegand el ca la asta se reduce totul. Ar trebui sa stie ca nu asta e esenta politicii - e un drum care duce in afara istoriei. Iar daca USL pune stavila si spune nu doar pentru "Anastase, Udrea, Flutur si Falca" si pentru cei care au facut parte din "clanul mafiot al lui Basescu", cine sunt cei care NU au facut parte din clan?

Pana la urma, cei doi lideri USL ar trebui sa aiba macar prezenta de spirit si rabdarea pentru o scurta incursiune in istoria politica a ultimilor ani. Vor afla ca au ajuns unde au ajuns tocmai din cauza alde celor pe care acum se pregatesc sa-i primeasca inapoi cu zambetul pe buze, imaginandu-si ca nu vor mai trada niciodata. Ei bine, s-ar putea de asta sa si vina. Iar daca vin sa se salveze, s-ar putea sa tradeze din nou, cand vor afla ca trebuie sa isi salveze din nou pielea.

Tot ce am vazut saptamana asta a fost un USL care a primit pe oricine a vrut sa paraseasca PDL. Si care isi imagineaza ca se vor putea pastra la putere ducand mai departe aceeasi mizerie din ultimii 23 de ani - o mare fratie a intereselor care sa se moduleze dupa asteptarile si sperantele milioanelor de fraieri. Sa nu se mire daca le va exploda in fata.

Daca nu cumva, pana atunci, nebunii de alde PP-DD-PRM-GB, si cine s-o mai gasi, nu vor fi cumva marii profitori ai sentimentului de greata provocat de mizeria schimbului PDL in USL.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Sorin Frunzaverde demisie PDL, #Piedone sector 4 Bucuresti, #candidati USL primarii locale, #Victor Ponta USL , #USL