USL insista pentru constituirea comitetului anti-criza Putere-Opozitie-BNR

Luni, 18 Iulie 2011, ora 17:29
927 citiri
USL insista pentru constituirea comitetului anti-criza Putere-Opozitie-BNR
Foto: Arhiva

Presedintele PSD, Victor Ponta, a anuntat luni ca USL va relua initiativa pentru constituirea unui comitet tripartit anti-criza, format din Putere, Opozitie si BNR, care sa cada de acord asupra unor masuri economice esentiale ce ar trebui implementate de Guvern.

"Vom adresa scrisori oficiale si primului ministru, Emil Boc, si guvernatorului Mugur Isarescu. Acest comitet si acest dialog anticriza este absolut necesar, este foarte clar ca situatia economica, situatia din SUA, din Europa nu prezinta semne bune nici pentru Romania, este un moment mult prea dificil pentru economia si situatia societatii romanesti in care diferentele politice trebuie sa treaca pe planul doi, suntem dispusi, suntem pregatiti sa purtam un dialog serios cu cei de la putere si cu BNR pentru a incerca sa gasim cele mai bune solutii economice si financiare care sa ajute Romania sa treaca peste aceasta perioada grea cu mai putine suferinte si cu mai putine greseli decat s-au facut in ultima perioada. (...)

Evident, guvernatorul nu poate sa reactioneze decat dupa ce fortele politice se pun de acord, pentru ca domnia sa nu face politica, ci are un anumit rol de mediator", a sustinut Ponta.

Liderul PSD si-a aratat dezamagirea pentru faptul ca USL nu a primit niciun raspuns asupra acestei propuneri dupa ce a fost lansata la consultarile de la Cotroceni cu presedintele Traian Basescu.

"Noi ne-am prezentat viziunea economica si ce e de facut, nu inseamna ca Guvernul Boc trebuie sa aplice programul USL, nu ma gandesc la asa ceva - o discutie si cateva puncte asupra carora sa fim cu totii de acord ar fi necesar", a mai spus Ponta, exprimandu-si speranta ca "domnul prim-ministru va reusi sa iasa din realitatea paralela in care traieste, o realitate in care totul e roz si violet si frumos si sa revina in realitatea romaneasca in care lucrurile nu merg deloc bine".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Edilul general, Nicuşor Dan, afirmă că PSD începe să se delimiteze de Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei la Primăria Capitalei, şi susţine că acest lucru corespunde cu orientarea...
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
#USL comitet anticriza, #comitit anticriza, #Putere Opozitie BNR , #USL