USL, o mizerie zilnic tot mai mare (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Sambata, 21 Aprilie 2012, ora 19:09
8575 citiri
USL, o mizerie zilnic tot mai mare (Opinii)
Foto: ghimpele.ro

Nu trece zi fara sa auzi de inca un speriat de la PDL care a sarit parloaga in caruta tot mai hodorogita a USL. Practic, e inutil sa mai tii evidenta. Deja la Senat Opozitia este Puterea, iar in Camera lu' Anastase e doar o chestiune de timp pana cand cea care numara din doi in doi va fi trimisa acasa. In ritmul asta, probabil, USL va ajunge sa detina puterea inainte de alegeri. Desi va fi prea tarziu pentru orice, cuvintele isi vor fi pierdut atunci sensul cu totul.

Desi promiteau ca nu vor accepta pe oricine in Uniune, liderii USL primesc pur si simplu toti ratatii care cred ca tradarea le va salva destinul. Deja nu mai exista nicio scuza, nici de o parte, nici de cealalta. USL demonstreaza ca celebra sintagma din piata Universitatii, manipulanta in sine sau nu, "PDL + USL = aceeasi mizerie" nu mai este de actualitate. Din moment ce primesti toate rebuturile din cealalta tabara, nu te mai poate salva nicio explicatie.

Fenomenul e ireversibil. Nu ma intereseaza nicio explicatie conspirationista. Tot acest val de zoaie ar putea fi la fel de bine si un cal troian introdus in USL cu scopul de a exploda imediat dupa alegeri, chiar in momentul in care Victor Ponta se va fi pregatit sa se unga premier.

Ma mira insa chiar mai mult lejeritatea cu care USL primeste si se bucura pentru fiecare loaza traseista decat gestul in sine al unor tradatori de a-si pune fundul in miscare cand simt ca se apropie momentul in care trebuie sa munceasca si in Opozitie, nu doar sa fure de la Putere.

USL nu are nicio scuza si pentru ca denota atata prostie in bucuria cu care isi saruta fiecare nou venit din tabara PDL. Cum sa clasifici altfel gestul unei aliante care vede ca Puterea se stinge, e parasita de toti, dar continua sa primeasca cu bratele deschise pe fiecare sobolan marunt? Daca s-ar simti puternica ar trebui sa isi gaseasca resursele sa-i trimita la plimbare macar pe toti cei veniti dupa Sorin Frunzaverde, singurul care are macar scuza puterii de exemplu si forta cu care a lovit plecarea sa in PDL.

In rest, la nivel de mesaj public, USL face eforturi ca pana la alegeri sa devina o adevarata zoaie a clasei politice, ignorand si faptul ca in tot acest timp PDL cel putin se purifica. Debarasandu-se de toti oportunistii, traseistii si ratatii politic, PDL macar are sansa unei adevarate renasteri dupa alegeri, fie chiar si din Opozitie. Ca sa nu mai vorbim ca, daca frenezia inundarii USL cu toti sobolanii de criza va continua, ma pot astepta ca judecata alegatorului de bun simt sa fie apropiata de asa ceva:

"Daca tot s-au dus in USL toti pedelistii care pana acum au facut posibila prin complicitatea lor aceasta guvernare catastrofala, atunci macar sa-i votam pe adevaratii democrat-liberali, care poate si-au invatat macar lectia".

Indiferent de socotelile marilor oportunisti ai neamului, stiu cel putin ca as vota cu mai putine remuscari un partid parasit si abandonat la greu de toti, decat sa votez o struto-camila care deja se comporta ca o mega Putere.

Iar daca USL chiar crede in singura lor explicatie - sa primeasca tot ca sa fie siguri ca scapa de actualul sistem - atunci si-au facut calculele prost. Deja se identifica perfect cu ceea ce vor sa rastoarne. E cat se poate de firesc sa ne asteptam in viitor din partea lor la o manifestare si mai agresiva si discretionara, decat cei pe care se pregatesc sa-i inlocuiasca.

Ceva imi spune insa ca aceasta disperare a acceptarii oricui se va intoarce impotriva lor, pana sa ajunga sa puna mana pe Putere. Asa cum nici pe Ponta nu il va ajuta sa isi vada visul cu ochii. Dimpotriva.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Uniuna Social Liberala, #algerile parlamentare, #traseisti USL, #tradatori PDL, #Victor Ponta prim ministru USL , #USL