USL va avea discutii cu UDMR si minoritati pentru bugetul pe 2012

Duminica, 20 Noiembrie 2011, ora 14:04
1494 citiri
USL va avea discutii cu UDMR si minoritati pentru bugetul pe 2012
Foto: Arhiva

Reprezentantii USL se vor intalni in perioada urmatoare cu liderii grupurilor parlamentare ale UDMR si minoritatilor nationale ca sa discute despre bugetul pe 2012, a anuntat duminica presedintele PSD Victor Ponta.

"Din pacate, (proiectul de buget - n.red.) l-am vazut in presa. Nu ne-a fost trimis. Noi ne-am aratat disponibilitatea, USL, de a vota bugetul daca suntem invitati sa discutam si, sigur, aveam si niste amendamente. Am primit raspuns de la UDMR si de la grupul minoritatilor nationale, cu care ne vom vedea in Parlament sa discutam despre buget. Lipsa totala de dialog si secretomania aceasta a Guvernului, din punctul meu de vedere, ascunde o mare incompetenta a lor", a declarat Victor Ponta duminica la Pro Tv.

USL invita UDMR si minoritatile la dialog pe tema bugetului pe 2012

La sfarsitul lunii octombrie, copresedintele USL Victor Ponta anunta ca Uniunea va incerca sa aiba un dialog cu reprezentantii UDMR si ai minoritatilor pe marginea bugetului pentru 2012, din cauza ca premierul Emil Boc nu a raspuns invitatiei de a discuta amendamentele propuse de PNL si PSD.

"Am solicitat un dialog cu premierul si nu am primit niciun raspuns. Aceste amendamente le vom transmite grupurilor parlamentare ale UDMR si ale minoritatilor, incercam sa avem un dialog cu acestia, cum am avut de fiecare data cand a fost vorba de lucruri importante", a declarat luni Victor Ponta.

Si Crin Antonescu a spus ca invita UDMR la discutii.

"Si vom propune, sper sa dea curs invitatiei noastre, si cu UDMR, si cu grupul

minoritatilor si, sigur, suntem dispusi sa o discutam cu oricine", a declarat liderul PNL.

Parlamentarii USL au anuntat, inca de acum o luna, ca vor vota legea bugetului de stat doar daca actualul guvern adopta un set de zece masuri menite sa duca la relansarea economiei si reducerea cheltuielilor bugetare: reducerea CAS, TVA de 19%, introducerea schemei de ajutor a agricultorilor prin retinerea doar a 9% TVA, mentinerea surselor de finantare pentru proiecte din fonduri europene, respectarea legii pensiilor, reducerea cu 50% a cheltuielilor cu bunuri si servicii, suspendarea programului PNDI si a alocarilor de bani pe criterii politice, interdictia ca Fondul de rezerva al premierului sa fie folosit pentru finantarea unor autoritati publice pe criterii politice, pastrarea contributiei actuale la pilonul II de pensii si imbunatatirea absorbtiei fondurilor europene.

Nu doar cei din Opozitie sunt nemultumiti de bugetul de anul viitor. Ministrul Culturii, Kelemen Hunor, a declarat acum o saptamana pentru Ziare.com ca este nemultumit de sumele care i se aloca institutiei pe care o conduce, pentru 2012, precizand ca "varianta care i-a fost propusa nu este acceptabila".

"Sunt probleme cu bugetul pe 2012. Miercuri am avut o prima discutie despre bugetul pe 2012, care contine cifrele dupa vizita celor de la FMI. Nu am intrat in amanunte, insa in ceea ce priveste Ministerul Culturii pot sa va spun ca este un deficit bugetar. Eu am inteles ca vorbim de prudenta sporita, dar in elaborarea bugetului de anul viitor trebuie sa se tina cont de cateva aspecte. Orice reducere care se va aplica la cele care sunt deja existente ar insemna imposibilitatea continuarii activitatii la unele institutii pe care le avem in subordine, dar si incetarea unor proiecte culturale foarte importante", ne-a declarat ministrul Culturii.

Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
#Opozitia intalnire UDMR discutie buget, #buget 2012 intalnire Opozitie minoritati , #USL