Victor Ponta: Cu cat ajungem mai repede la anticipate, cu atat mai bine

Vineri, 24 Iunie 2011, ora 20:05
934 citiri
Victor Ponta: Cu cat ajungem mai repede la anticipate, cu atat mai bine

Copresedintele USL, Victor Ponta, a reluat vineri ideea organizarii alegerilor anticipate in luna noiembrie, reiterand ca Romania este intr-o stare evidenta de instabilitate politica, condusa de un presedinte imatur si iresponsabil.

"Alegerile anticipate nu inseamna instabilitate asa cum sustine Traian Basescu. Instabilitate e acum cand asteptam sa vedem ce face UDMR, daca iese sau nu de la Guvernare, cand in Camera Deputatilor orice lege se trece prin furt. Traian Basescu fuge de alegeri, de popor, de referendum ca dracu de tamaie, dar nu scapa.

Cu cat ajungem mai repede la alegeri, cu atat mai bine. Parca Basescu vorbea de intoarcerea la popor, iar acum fuge. Ii transmit ca daca nu ajungem la alegeri anul asta, atunci la anul. Cred ca imaturitatea si iresponsabilitatea sunt cuvintele care i se potrivesc lui Basescu", a declarat liderul PSD la Realitatea Tv.

Victor Ponta a vorbit si despre tema reorganizarii teritoriale a Romaniei si a anuntat ca, in cazul in care seful statului va decide de unul singur, va organiza manifestari pasnice in strada.

"Daca nu putem sa ne spunem parerea nici in Parlament, nu suntem lasati nici la referendum sa votam, sigur ca al treilea pas e sa avem o manifestare publica pasnica. Eu sper sa nu se ajunga acolo. Noi cei de la USL nu ne dorim sa ajungem acolo, dar daca nu mai suntem o tara democratica, evident ca trebuie sa folosim orice metoda pasnica ca sa ajungem iar la un stat democratic", a mai spus liderul social democrat.

Victor Ponta a marturisit ca regreta ca s-a pierdut timpul cu subiectul reorganizarii, in loc sa se vorbeasca de problemele grave ale Romaniei.

"Ma refer la problemele de coruptie de la ANAF, la politistii dati afara si alte probleme grave. Ne-am pierdut cu totii energia intr-un asemenea subiect. Regret ca in aceste saptamani am avut mai putin ocazia sa vorbim de problemele economice", a conchis Ponta.

Citeste si:
Ce efecte are pentru PNL scandalul plagiatului tezei de doctorat a premierului Nicolae Ciucă
Ce efecte are pentru PNL scandalul plagiatului tezei de doctorat a premierului Nicolae Ciucă
Informația cum că premierul Nicolae Ciucă și-ar fi plagiat teza de doctorat a provocat numeroase reacții pe scena politică, în special în tabăra liberalilor care par că s-au împărțit...
Cum își face AUR imagine grație bâlbelor guvernului: ”Sunt jumătăți de adevăr pentru a livra electoratului victorii”
Cum își face AUR imagine grație bâlbelor guvernului: ”Sunt jumătăți de adevăr pentru a livra electoratului victorii”
Alianța pentru Unirea Românilor s-a poziționat constant împotriva guvernelor care s-au perindat la conducere în ultima perioada, iar cele mai agresive discursuri au vizat măsurile impuse în...