Semnalul care arată că Victor Ponta nu mai revine în PSD. „Pro România candidează singur la alegerile europarlamentare cu Ponta cap de listă”

Sambata, 13 Ianuarie 2024, ora 16:49
4519 citiri
Semnalul care arată că Victor Ponta nu mai revine în PSD. „Pro România candidează singur la alegerile europarlamentare cu Ponta cap de listă”
Biroul Executiv Naţional al Pro România a decis ca formaţiunea să participe cu liste proprii la alegerile pentru Parlamentul European Victor Ponta/Facebook

Biroul Executiv Naţional al Pro România a decis ca formaţiunea să participe cu liste proprii la alegerile pentru Parlamentul European, cap de listă fiind Victor Ponta.

"Astăzi a avut loc prima întâlnire a Biroului Executiv Naţional al Pro România. Hotărârea noastră rămâne clară, de a candida singuri pentru alegerile europarlamentare din 9 iunie, cu Victor Ponta cap de listă, iar eu voi fi pe poziţia a doua. Judeţele au fost solicitate să transmită propunerile de candidaţi pentru Parlamentul European. Suntem un partid social-democrat, cu oameni profesionişti care pot face faţă la provocările actuale, începând cu criza energetică, explozia preţurilor, problemele fermierilor, ca şi contextului internaţional legat de Ucraina şi conflictul din Orientul Mijlociu. În contextul politic actual ne putem consolida şi ridica. Avem 2.500 de aleşi locali, primari, viceprimari şi peste 1.000 de consilieri locali, care sunt convinsă că vor să facă numai bine pentru semenii şi comunităţile lor", a declarat, sâmbătă, pentru AGERPRES, europarlamentarul Corina Creţu.

Parlamentarul european consideră că ascensiunea şi coagularea forţelor politice extremiste din Vestul Europei pot duce la marginalizarea cetăţenilor est-europeni.

"Personal sunt speriată de ideea antieuropeană a unor partide care militează mai mult sau mai puţin voalat pentru marginalizarea ţării noastre în Uniunea Europeană, ca şi de curentele extremiste din Vestul Europei. Dacă acestea se vor coagula, nu vor aduce decât prejudicii cetăţenilor est-europeni, inclusiv celor români. România este membru al Uniunii Europene, un statut câştigat nu uşor, dar care nu a fost fructificat pe deplin. Depinde de poporul român să îşi aleagă oamenii care să le reprezinte interesele în interiorul Uniunii Europene, în Parlamentul European", a punctat Corina Creţu.

Quarterly Report - Editia 4

Cum văd germanii alegerile europene
Cum văd germanii alegerile europene
Ceea ce se decide în Parlamentul European are consecințe asupra vieții de zi cu zi din Germania. Pentru mulți cetățeni, însă, Bruxelles este încă prea departe. ”Politici & Popcorn”...
Cunoscut profesor universitar, candidat al AUR, acuzat că propagă idei extremiste și fasciste. ”Femeia infertilă este inutilă”
Cunoscut profesor universitar, candidat al AUR, acuzat că propagă idei extremiste și fasciste. ”Femeia infertilă este inutilă”
Un profesor de la Facultatea de Sociologie din București, care candidează pe listele AUR la europarlamentare, este acuzat de studenții săi de extremism și de promovarea de idei fasciste. În...
#Victor Ponta, #pro romania, #alegeri europarlamentare, #corina cretu , #Pro Romania