Asistent care a luptat cu mafia transplanturilor peste rând: "Am fost la înmormântarea unor copii care puteau fi salvați cu rinichii primiți de Socaciu"

Marti, 28 Decembrie 2021, ora 18:16
15860 citiri
Asistent care a luptat cu mafia transplanturilor peste rând: "Am fost la înmormântarea unor copii care puteau fi salvați cu rinichii primiți de Socaciu"
Socaciu a susținut în 2009 că nu a avut un tratament preferențial FOTO Adevărul

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a postat pe Facebook un text în care explică cum a primit Victor Socaciu doi rinichi pentru transplant, ”peste rând”, cu 12 ani înainte de moartea sa, survenită luni, 27 decembrie 2021.

”Dumnezeu să-l ierte pe Victor Socaciu! Eu nu îl voi ierta.

Acum câțiva ani, Victor Socaciu s-a folosit de poziția lui în PSD și în societate și a primit peste rând doi rinichi de la un copil de 10 ani.

Eu mă ocup ca asistent social de peste 20 de ani de foarte mulți copii cu insuficiență renală cronică din România și îmi aduc aminte durerea familiilor Bora și Miciu care au fost anunțați de medicul Lucan că trebuie să mai aștepte, rinichii care le-ar fi putut salva copiii au ajuns la o pilă...

Cazul Socaciu a fost mai flagrant ca transplantul efectuat peste rând de Arșinel, dar părinții copiilor care ar fi trebuit să vorbească atunci, au fost șantajați de medicii ce ar fi trebuit să le salveze copiii.

Pentru mulți români Victor Socaciu rămâne un artist iubit și apreciat pentru muzica și compoziția sa și este bine că este așa.

Eu am fost la înmormântarea unor copii care ar fi putut fi salvați de rinichii primiți de Socaciu doar pentru că era vedetă.

Nu o să mai găsiți situații în Europa unde un adult este preferat la transplant în detrimentul unor copii, atunci când organele provin de la un minor aflat în moarte cerebrală.

În anul 2004 Socaciu a fost decorat de președintele României și acum Camera Deputaților îi organizează funeralii speciale, motivul? Victor Socaciu a fost un mandat și deputat PSD.

Victor Socaciu a luat cu el în mormânt și informațiile despre telefoanele primite ca deputat de la cei care i-au oferit 2 rinichi peste rând pentru transplant.

Legislația în domeniul transplantului trebuia să mențină posibilitatea ca niște medici cu un statut special, din domeniului transplantului, să poată oferi organe discreționar pentru a-și menține structura de putere.

Doi dintre acești medici sunt anchetați de către DIICOT și DNA pentru corupție, nu însă și pentru trafic de organe.

Mă rog lui Dumnezeu ca părinții Gabrielei și ai lui Viorel, doi copii cu insuficiență renală cronică, să aibă puterea să-l ierte pe Victor Socaciu.

Eu am fost la înmormântarea lor și nu l-am iertat!” a scris Ungureanu în postare.

Socaciu a susținut în 2009 că nu a avut un tratament preferențial, că a făcut analize la profesorul Lucan (n.r. - medicul din Cluj care a coordonat echipa de transplant) și că, după câteva luni, a fost chemat pentru că se ivise ocazia transplantului, constatându-se "o foarte bună compatibilitate".

Recent, fostul ministru al Sănătății Vlad Voiculescu afirma că politicieni și oameni cu influență au știut și au profitat de serviciile preferențiale ale medicului Mihai Lucan, printre care actorul Alexandru Arșinel și fostul deputat PSD Victor Socaciu.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Rusia afirmă că acuzațiile văduvei lui Navalnîi cu privire la moartea acestuia sunt „grosolane şi nefondate” VIDEO
Rusia afirmă că acuzațiile văduvei lui Navalnîi cu privire la moartea acestuia sunt „grosolane şi nefondate” VIDEO
Rusia respinge marţi, 20 februarie, acuzaţiile Iuliei Navalnaia, văduva lui Aleksei Navalnîi, pe care le numește „grosolane şi nefondate”, relatează AFP. Navalnaia l-a acuzat pe...
George Simion, enervat de comasarea alegerilor: „Conspiraţie la încălcarea Constituţiei şi tăinuire de informaţii” VIDEO
George Simion, enervat de comasarea alegerilor: „Conspiraţie la încălcarea Constituţiei şi tăinuire de informaţii” VIDEO
George Simion, liderul AUR a declarat marţi, 20 februarie, la Parlament, despre intenţia coaliţiei de a comasa alegerile europarlamentare cu locale, că vor depune solicitări în acest sens la...
#Victor Socaciu operatie, #transplant renal, #acuzatii , #stiri Victor Socaciu
Comentarii
M
mvm1955
rank 1
Hoti de rinichi , si asta si claunul de Arsinel !!!!!