Victor Socaciu, audiat peste 4 ore la DIICOT: Ii raman recunoscator profesorului Lucan

Luni, 15 Ianuarie 2018, ora 11:46
4959 citiri
Victor Socaciu, audiat peste 4 ore la DIICOT: Ii raman recunoscator profesorului Lucan
Foto: Arhiva Facebook/Victor Socaciu

Fostul deputat Victor Socaciu s-a prezentat, luni dimineata, la DIICOT, pentru a fi audiat ca martor in dosarul in care medicul Mihai Lucan este acuzat de delapidare.

UPDATE Dupa peste 4 ore de audieri, Victor Socaciu a iesit din sediul DIICOT. Intrebat de presa daca a beneficiat de tratament preferential la Institutul de Urologie si Transplant Renal Cluj-Napoca, Socaciu a spus ca aceste probleme le-a abordat cu procurorii si nu mai vrea sa discute acum.

"Am fost audiat ca martor in procesul profesorului Lucan, caruia ii raman recunoscator pentru ce a facut pentru mine. In ceea ce priveste discutiile mele cu procurorii, le-am avut aici la DIICOT, sunt lucruri pe care nu le pot discuta cu dumneavoastra. Nu discut problemele astea, le-am discutat cu domnul procuror", a declarat Victor Socaciu.

Victor Socaciu a fost supus in anul 2009 unui transplant renal, fiind operat de catre medicul Lucan.

Presa relata in 2009 ca Victor Socaciu a primit doi rinichi de la o fetita de 10 ani intrata in moarte cerebrala, in conditiile in care existau copii care ar fi putut beneficia de acest transplant.

Socaciu a sustinut ca nu a avut un tratament preferential si ca a facut analize la profesorul Lucan si, dupa cateva luni, a fost chemat pentru ca se ivise ocazia transplantului, constatatandu-se "o foarte buna compatibilitate".

Recent, fostul ministru al Sanatatii Vlad Voiculescu afirma ca politicieni si oameni cu influenta au stiut si au profitat de serviciile preferentiale ale medicului Mihai Lucan, printre care actorul Alexandru Arsinel si fostul deputat Victor Socaciu.

"Nu exista multi medici sau multi pacienti ai domnului Lucan care sa nu fi stiut cum stau lucrurile. Ceea ce nu stiu multi este ca politicieni si oameni cu influenta ai ultimilor 27 de ani au stiut si au profitat de serviciile preferentiale ale domnului profesor, pentru ei insisi sau pentru apropiati.

Domnul Alexandru Arsinel (actor, membru UNPR) si domnul Victor Socaciu (deputat PSD la acea data) sunt doar doua exemple. Sunt sute altele", declara atunci Voiculescu.

Medicul Mihai Lucan este cercetat de DIICOT intr-un dosar de delapidare cu un prejudiciu de 5 milioane lei, el fiind suspectat, printre altele, ca a transferat ilegal la clinica sa privata aparatura ce apartinea Institutului de Urologie si Transplant Renal Cluj-Napoca.

Dosarul a fost deschis de DIICOT in baza unui denunt formulat de deputatul USR Emanuel Ungureanu. Pana in prezent, procurorii au audiat mai multe persoane in calitate de martori, printre care primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, ministrul Sanatatii, Florian Bodog, si actorul Alexandru Arsinel.

Vineri medicul Mihai Lucan a fost plasat in arest la domiciliu.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Victor Socaciu audiat DIICOT Lucan , #stiri Victor Socaciu