Insulta penibila la adresa artistei Angela Similea

Marti, 03 Mai 2011, ora 21:30
23599 citiri
Insulta penibila la adresa artistei Angela Similea
Foto: angelasimilea.ablog.ro

Marti seara, telespectatorii au fost martorii unui moment, pe cat de penibil, pe atat de grotesc: prezent in direct la TV, primarul comunei Belciugatele si-a varsat focul cu privire la cunoscuta cantareata Angela Similea.

Motivul revoltei primarului Gheorghe Dinei: cantareata n-ar fi permis "sa se traga cloapetele" (sic!), la inmormantarea sotului ei, regretatul Victor Surdu.

Am crezut ca nu aud bine. Asa au crezut si comentatorii postului Kanal D, unde avea loc transmisia in direct, care au reluat discutia, insistand abil, iar primarul si-a reluat foarte clar expresia: "nu s-au tras cloapetele".

In fond, faptul e lipsit de importanata. Daca un primar bucurestean citeste "almanahe", de n-ar asculta "cloapete" unul din Belciugatele?

Comentatoarea postului TV a tinut, totusi, sa-l corecteze pe primar, cu referire directa la gramatica limbii romane. Replica a venit prompt: poate ca la Bucuresti gramatica e altfel, dar la Belgiugatele se zice "cloapete".

In acest context intelectual, s-a trecut si la fondul fondul problemei: primarul era suparat pe artista. Era casunat de tot, se exprima ireventios - ireventios este termenul meu delicat de a reda cazul - la adresa artistei, pentru motivul ca el, primarul, nu-i agreeaza arta.

Primarul revoltat a evitat sa confirme sau sa infirme ca ar fi la mijloc si interese meschine sau materiale, asa cum s-a vehiculat pe ici, pe colo.

Ca sa ocoleasca problema, a negat talentul cantaretei, insistand ca prefera arta lautarilor din Belciugatele. E dreptul lui sa prefere ce vrea.

Problema a ocolit-o, dar numele vedetei i-a provocat primarului atata iritare, incat, auzindu-l repetat, nu s-a putut abtine sa utilizeze tot ce are mai deochiat in vocabular, ca sa-si exprime resentimentele.

Cu o anumita abilitate, comentatoarea a incercat sa afle daca asemenea opinii ale primarului se refera numai la cantareata pe care a casunat sau si asupra altor reprezentante ale artei.

Raspunsul a fost halucinant: primarului nu-i mai plac femeile de nici un fel. Ii plac numai lautarii si spriturile.

Cred ca, de randul acesta, a spus adevarul curat. Nu-i exclus chiar sa fi consumat cateva sprituri inainte de emisiune, ca prinda curaj cand va vorbi de "cloapete".

De mentionat ca primarul comunei Belciugatele, din judetul Calarasi, Gheorghe Dinei, se afla la cel de-al... optulea mandat.

Dupa lovitura primita cu moartea sotului ei, Angela Similea a aflat ca trebuie sa plateasca toate datoriile lasate de Victor Surdu. Este vorba despre 6 milioane de euro. Ca sa isi recupereze paguba, banca vrea sa vanda un motel si un service auto din Afumati apartinand fostului ministru.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#Angela Similea primar Belciugatele , #Angela Similea