Victor Surdu a murit: Vezi reactiile celor apropiati

Joi, 07 Aprilie 2011, ora 15:24
10621 citiri
Victor Surdu a murit: Vezi reactiile celor apropiati

Moartea deputatului PSD Victor Surdu a provocat reactii indurerate din partea celor apropiati. Fie ca este vorba despre politicieni, oameni de afaceri sau prieteni, acestia isi exprima regretul pentru disparitia unui om apreciat.

Premierul Emil Boc a adresat un mesaj de condoleante familiei deputatului PSD Victor Surdu prin care elogiaza meritele fostului ministru al Agriculturii, mesaj in care Surdu este caracterizat ca o personalitate loiala crezurilor sale ca om politic.

"Am primit cu tristete vestea ca Victor Surdu, cunoscut om politic al Romaniei postrevolutionare, fondator al Partidului Democrat-Agrar din Romania si fost ministru al Agriculturii, a incetat astazi din viata", se arata in mesajul trimis de catre premier familiei indoliate.

Disparitia lui Victor Surdu reprezinta o mare pierdere pentru PSD si Parlamentul Romaniei, considera presedintele Consiliului National al social-democratilor, Adrian Nastase.

"(...)Cand scriu aceste randuri, ma incearca un sentiment ciudat de regret imens si de furie. Din jurul nostru dispar prea des oameni valorosi, colegi extraordinari, prieteni. Oameni alaturi de care am luptat, cu care am trecut si prin bucurii, dar si prin incercari", a scris, joi, Adrian Nastase, pe blog.

Victor Socaciu, deputat PSD, a declarat, pentru Antena 3, ca "este consternat" de vestea trista.

Victor Surdu a murit

"M-a legat de el o amintire profunda, in ultimii doi ani si jumatate. Inaintea alegerilor parlamentare din 2008, ne-am intalnit amandoi la Cerbul de Aur, la Brasov si am discutat si despre politica. La un moment dat, l-am intrebat daca nu ar fi dispus sa se reintoarca in PSD. S-a aratat incantat. Atunci am facut pasii urmatori, prin Titus Corlatean si a devenit candidatul nostru pentru Camera Deputatilor", a mai spus Socaciu.

Radu Moldovan, purtator de cuvant al PSD, a apreciat, ca "a fost un om deosebit, un om care s-a batut in ultima perioada foarte mult pentru oamenii din colegiul sau. Este o mare pierdere pentru toti cei care au legatura cu agricultura, in Romania".

Intr-o interventie telefonica la Realitatea TV, Moldovan a mai spus ca ii pare "foarte rau ca un om ca el nu a ramas printre noi. Punea foarte multa pasiune in tot ce facea". Victor Surdu a fost la Parlament in urma cu o luna, a precizat oficialul PSD.

Si Ion Iliescu si-a exprimat regretul pentru decesul colegului sau de partid.

Fostul presedinte a declarat la B1TV ca l-a cunoscut pe Victor Surdu cu mult inainte de 1989, cand au trait impreuna momente dramatice in timpul unei revarsari a Prutului in judetul Iasi. "Avea o mare tenacitate, o putere de munca extraordinara, daruire, se bucura de o mare pretuire in randul oamenilor", a mai spus Ion Iliescu.

Dupa Revolutie au colaborat si in calitate de lideri politici. "E o mare pierdere. Am cunoscut drama lui, mi-a dat telefon si din spital, in primele momente, si dupa ce a revenit in tara din Italia(...)Am vorbit acum doua saptamani la telefon. El, saracul, pana in ultima vreme tragea nadejde...Dar slabea, nu mai avea capacitate de asimilare a energiei necesare prin hrana, simtea ca se stinge", a mai dezvaluit Ion Iliescu, transmitand condoleante familiei indurerate.

Petre Dinei, nasul de cununie al lui Victor Surdu, primarul comunei Belciugatele, si-a exprimat regretul pentru pierdere, povestind, la Antena 3, ca l-a vizitat la spital, la inceputul acestei saptamani.

"Luni am fost la el pentru ultima data si nu m-a recunoscut. Am schimbat cateva cuvinte cu sotia lui, Angela Similea, dar nu am ptutut comunica nimic. S-a facut tot ce se putea face, nu am cuvinte", a mai spus Petre Dinei.

La randul sau, Vasile Mocanu, deputat PSD, fost coleg de facultate cu Victor Surdu, a opinat ca "era un agronom desavarsit, un om care isi iubea meseria, un om care cunostea problemele din Agricultura".

Kelemen Ladislau, vicepresedintele comisiei pentru Agricultura din Camera Deputatilor a afirmat, pentru Antena 3 ca "este un eveniment deosebit de trist. Un adevarat om a plecat dintre noi. Cred ca este o pierdere pentru intreaga clasa politica din Romania. Amintirea lui va trai in istoria parlamentarismului din Romania".

Corina Chiriac a spus, pentru Antena 3, ca Victor Surdu a fost un "iubitor de artisti. Ii placea sa cante la petreceri si sa intinda mesele pentru prieteni. Este o veste foarte trista, sunt alaturi de Angela. Dumnezeu sa-l ierte".

Ion Coja, fost senator PDAR, si-a reamintit despre Victor Surdu ca "era un om generos, foarte placut, avea o capacitate de a comunica cu adevarat cu oamenii. I-am reprosat oarecum ca soarta PDAR-ului a fost in mana lui si nu a facut nimic ca sa tina in viata partidul".

Vicepresedintele Senatului, Ioan Chelaru, a declarat la B1TV ca stia foarte bine cat de grava era situatia si a anuntat ca inmormantarea va respecta intru totul dorintele familiei.

"Eram unul dintre cei mai apropiati prieteni, m-am si vazut cu dumnealui saptamana trecuta, am stat cateva ore impreuna. E greu sa vorbesc despre un om ca Victor in asemenea momente, era un prieten, un om deosebit, un tata, un specialist, un om de partid... Am sentimentul acela, ca te doare sufletul. Am pierdut pe cineva foarte drag. Stiam ca sufera de o boala cumplita(...)

Doamna Angela Similea a fost intotdeauna o doamna. In urma cu cateva luni si-a inmormantat mama, acum a stat in permanenta langa Victor. Nu stiu ce poate fi in sufletul dumneaei, sa ii respectam durerea.

Eu cred ca nasterea, casatoria, inmormantarea privesc in primul rand familia. Ce vor hotari copiii, sotia, vom respecta si noi, cei din Parlament", a mai spus vicepresedintele Senatului.

Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timişoara, că dă asigurări că că avem un plan pentru ca, până la sfârşitul anului, să avem o...
#Victor Surdu murit, #Victor Surdu mort, #reactii moarte Victor Surdu , #murit
Comentarii
Poza anemary
anemary
rank 1
Poza anemary
anemary
rank 1
comportamentul unui satean si nu numai din satul meu natal la-m pus pe seama lipsei de educatie academice. insa nu-i asa.