Ministrul Energiei ii da replica lui Basescu: A aplica legea nu poate fi o ticalosie

Sambata, 27 Februarie 2016, ora 19:02
6611 citiri
Ministrul Energiei ii da replica lui Basescu: A aplica legea nu poate fi o ticalosie
Foto: Arhiva (Guvernul Romaniei)

Ministrul Energiei, Victor Grigorescu, precizeaza ca o societate de stat nu poate fi avantajata la o licitatie publica, iar faptul ca industria romaneasca e lasata pe dinafara in cazul centralei de la Cernavoda, care va cumpara combustibil nuclear din Canada, nu este o "ticalosie", asa cum afirmase Traian Basescu.

"In fata legii toti suntem egali si legea se aplica nediscriminatoriu. Nu dupa cum ne convine noua rezultatul la un moment dat. Daca am hotarat ca o societate de stat cumpara materii prime, fie ele si strategice, piese de schimb, utilaje sau servicii prin licitatie publica, transparent (conform OUG 34/2006), atunci nu avem de ce sa protestam cand furnizorii tranditionali (societati de stat si ele) pierd in fata mediului privat, la calitate sau pret.

A aplica legea nu poate fi o 'ticalosie'. Ne dorim ca industria romaneasca sa nu mai fie lasata pe dinafara. Dar nu legea achizitiilor publice este vinovata. Doar faptul ca s-au ascuns sub pres, de cele mai multe ori cu buna stiinta, fapte grave, ani de zile!", a replicat pe Facebook Victor Grigorescu, ministrul Energiei.

Fostul presedinte Traian Basescu a criticat, joi, faptul ca centrala nucleara de la Cernavoda va cumpara combustibil nuclear de la compania Camenco, din Canada, cerandu-i premierului Dacian Ciolos sa vina in sprijinul Companiei Nationale a Uraniului.

"Aflu cu surprindere ca, la Centrala nucleara de la Cernavoda, nu se mai cumpara combustibil nuclear de la Compania Nationala a Uraniului. Directorul Nuclearelectrica, doamna Daniela Lulache, a decis sa achizitioneze combustibilul nuclear din Canada, de la compania Camenco. Motivul ar fi pretul mai bun. Nu am dubii ca pretul canadienilor este mai bun. Problema este ca pretul va fi mai bun doar pana cand Romania nu va mai produce combustibil nuclear. Pe urma, va veni dependenta de canadieni sau, de ce nu, de rusi", a scris Traian Basescu, intr-o postare pe Facebook.

Ce ii cere Basescu premierului Ciolos in domeniul nuclear: Opriti aceasta ticalosie!

Fostul presedinte i-a cerut premierului Dacian Ciolos sa opreasca aceasta "ticalosie" si sa ajute compania romaneasca.

"Domnule prim-ministru Ciolos, va rog opriti aceasta ticalosie, indiferent care este pretul uraniului romanesc. (...) Iar, daca Compania Nationala a Uraniului are probleme, ajutati-o acum", i-a cerut fostul presedinte al Romaniei premierului Ciolos.

Nuclearelectrica se listeaza pe bursa: Cum poti obtine o bucatica din "perla energiei"

Nuclearelectrica (SNN), administratorul centralei de la Cernavoda, a anuntat ca va cumpara uraniu de la orice furnizor care ofera un pret avantajos, Romania incepand sa importe uraniu dupa ce SNN a reziliat, in decembrie, contractul cu CNU, singurul producator de uraniu de pe piata locala.

Compania a reziliat contractul cu CNU pe 29 decembrie 2015.

Compania Nationala a Uraniului este singurul furnizor din Romania de pulbere sinterizabila de dioxid de uranium (UO2), care constituie materia prima pentru fabricarea combustibililui nuclear necesar functionarii centralei de la Cernavoda.

C.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#ministrul Energiei Basescu ticalosie Nuclearelectrica , #ministrul Energiei