Ministrul Energiei nu demisioneaza: Ciolos asteapta rezultatul anchetei ANI

Vineri, 07 Octombrie 2016, ora 16:50
15166 citiri
Ministrul Energiei nu demisioneaza: Ciolos asteapta rezultatul anchetei ANI
Foto: Facebook/Victor Grigorescu

Ministrul Energiei, Victor Grigorescu, nu va demisiona in urma scandalului izbucnit din cauza declaratiei sale de avere, care se afla in atentia ANI.

Grigorescu a discutat, vineri, cu premierul Dacian Ciolos, care asteapta rezultatul anchetei ANI, a declarat pentru Ziare.com Liviu Iolu, purtatorul de cuvant al Guvernului.

"A avut o discutie, dar nu specific pe situatia ANI. Sigur ca a discutat si pe aceasta situatie. Integritatea ramane un principiu asumat de catre toti membrii echipei guvernamentale. Evaluarea declaratiei de avere a ministrului Energiei de catre ANI este un demers firesc si asteptam rezultatele acestei evaluari. Nu (se pune problema demisiei - n.red.). In acest moment, nu", ne-a spus Iolu, intrebat daca urmeaza anuntul demisiei dupa ce Grigorescu a fost chemat, vineri, la Guvern.

Amintim ca in ultimele zile ministrul Energiei a fost implicat intr-un scandal legat de declaratia sa de avere. Agentia Nationala de Integritate i-a investigat declaratia dupa ce in ea Grigorescu a trecut ca a obtinut peste 790.000 de lei din cedarea folosintei unui "bun mobil" catre un offshore.

Problema era ca in declaratia de avere nu se specifica ce reprezinta bunul respectiv, ministrul invocand confidentialitatea. In urma acestui scandal, ministrul a transmis ca bunul mobil era site-ul monitoreu.com, despre care Grigorescu a spus miercuri ca era "o platforma online dedicata analizei pe surse deschise a politicilor comerciale comune a Uniunii Europene prin care se agregau datele vizand aceste politici, inclusiv date statistice oferite de Eurostat".

Apoi, presa a relatat faptul ca site-ul respectiv nu ar fi lasat prea multe urme in mediul online, sugerandu-se astfel ca nu ar fi avut de ce sa valoreze atat de mult.

Vineri, ministrul Energiei a venit cu precizari pe Facebook explicand ca monitoreu.com poate fi numit un site sau platforma online, dar este "mai mult o aplicatie software, pentru ca raspundea unor nevoi specifice ale celui care interactiona cu ea. Era un instrument de filtrare a informatiilor publice, pentru a le selecta pe cele relevante in vederea unei mai bune intelegeri a politicilor comerciale europene.

Nu era pentru publicul larg si in consecinta nu era destinata vanzarii de publicitate bazata pe trafic online. A fost un instrument de business pentru un numar redus de persoane, chiar daca acest instrument a avut o adresa de internet ca orice alt site".

Ministrul a adaugat ca, desi putea fi accesat de oricine, monitoreu.com nu era un site obisnuit.

"Simplul motiv pentru care nu mai functioneaza astazi tine de faptul ca din aprilie 2015, cand a incetat contractul, nu am mai avut nicio oferta pana in luna septembrie a aceluiasi an, cand am decis sa il opresc.

Am oprit proiectul, pentru ca nu mai functiona si nici nu am simtit ca poate continua asa cum era construit. Adresa de Internet imi apartine in continuare si nu am renuntat nici astazi la ideea de a continua un astfel de proiect", a explicat el.

Citește și:
Românii plătesc lunar chiar și triplu pentru un parlamentar față de cele mai puternice democrații ale lumii. Cât ne costă un ales
Românii plătesc lunar chiar și triplu pentru un parlamentar față de cele mai puternice democrații ale lumii. Cât ne costă un ales
Parlamentarii români câștigă lună de lună aproximativ 10.000 de euro sub formă de indemnizație și sume forfetare. Conform unor calcule realizate de Ziare.com, pe cap de locuitor, țara...
Vasile Dîncu îl împinge pe Ciolacu către prezidențialele din 2024. De ce refuză liderul social-democrat să ia o decizie
Vasile Dîncu îl împinge pe Ciolacu către prezidențialele din 2024. De ce refuză liderul social-democrat să ia o decizie
Fostul ministru al Apărării Vasile Dîncu afirmă că, în prezent, liderul PSD Marcel Ciolacu este varianta potrivită de candidat al partidului pentru prezidențialele din 2024, deși acesta...