Ministrul Energiei sprijina o decizie pe care Ponta nu a vrut s-o ia cand era premier

Miercuri, 17 Februarie 2016, ora 18:18
3432 citiri
Ministrul Energiei sprijina o decizie pe care Ponta nu a vrut s-o ia cand era premier
Foto: Facebook/Victor Grigorescu

Ministrul Energiei, Victor Grigorescu, saluta decizia ca sediul Complexului Energetic Oltenia sa fie mutat la Bucuresti, dupa ce fostul premier Victor Ponta a insistat, in timpul mandatului sau, ca acesta sa ramana la Targu Jiu.

"Nimeni nu trebuie sa se teama de venirea Complexului Energetic Oltenia in Bucuresti (de la Targu-Jiu - n.red.). Am luat act, de cateva zile, de propunerea ca Complexului Energetic Oltenia (CEO) de a deschide un birou in Bucuresti. Este un lucru bun, care trebuia facut mai demult, care da o sansa reala Complexului sa-si asigure un viitor si sa pastreze cele peste 15.000 de locuri de munca.

Dupa multimea de decizii gresite din ultimii ani, decizii care au dus compania la pierderi financiare importante, trebuie sa facem tot ce ne sta in putere pentru a mentine locul Complexului Energetic Oltenia in Sistemul Energetic National.

Unde era Complexul Energetic Oltenia cand la Bucuresti s-a decis in defavoarea sa? Unde erau liderii de la Complexul Energetic Oltenia cand in Parlament sau la Autoritatea de Reglementare in Energie se discuta despre viitorul carbunelui romanesc? Unde erau specialistii Olteniei cand, la Bruxelles, unii si altii vorbeau de conditiile de mediu de la grupurile energetice? Daca CEO ar fi avut un birou in Capitala, soarta Complexului nu ar fi fost astazi asa de grea", a scris pe Facebook Victor Grigorescu.

Complexul Energetic Oltenia are nevoie de finantare, a amintit ministrul, care a mai spus ca trece si in perioada urmatoare prin vremuri dificile, anume "curatirea companiei de cei care au secat-o de resurse trebuie sa continue cu hotarare". El sustine ca e nevoie ca banii sa fie alocati pentru productie, nu sa fie risipiti in stanga si in dreapta.

"Imi doresc ca Oltenia sa urmeze exemplul bun al marilor companii din energetica romaneasca, Transgaz sau Nuclearelectrica, si sa aiba o prezenta competenta in Capitala, care sa-i apere interesele, indiferent de cine este ministru, sau ce culoare politica conduce tara. Am discutat in aceste zile cu mai multi membri ai Parlamentului Romaniei, cu adevarat interesati de soarta Complexului si a Gorjului. Le multumesc pentru sustinerea pe care o arata acestei importante societati. Le multumesc pentru schimbul constructiv de idei.

Prezenta CEO la Bucuresti trebuie sa fie un motiv de mandrie pentru aceasta importanta societatea romaneasca. Doua lucruri promit: autoritatile locale nu vor pierde bani la bugetul local, din contra, iar conducerea companiei nu se va muta nicaieri. De altfel nici nu se poate. Companiile din energie nu se conduc din birouri confortabile ci de care cei care, in fiecare zi, cu hotarare, muncesc pentru a le asigura un viitor", a incheiat ministrul.

De ce s-a luat aceasta decizie

Luni, Consiliul de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia a decis sa propuna Adunarii Generale a Actionarilor mutarea sediului social al companiei la Bucuresti, in urma unei analize realizate la nivelul conducerii executive si administrative, se mentioneaza intr-un comunicat al companiei.

CEO are deja un birou in Bucuresti, iar sediul social va putea fi mutat la respectiva adresa.

Conducerea companiei a tinut sa sublinieze ca, prin mutarea sediului social, bugetele locale nu au de suferit.

Ponta a tinut cu dintii de CEO

In timpul mandatului de premier, Victor Ponta, care este deputat de Gorj, a sustinut ca e esential ca sediul CE Oltenia sa ramana la Targu-Jiu.

Ponta: sediul Complexului Energetic Oltenia ramane la Targu-Jiu

"Ramane la Targu-Jiu (sediul CE Oltenia - n.red.), dupa lupte seculare care au durat cateva luni, sigur ca s-au suparat doamna primar de la Craiova (Olguta Vasilescu - n.red.) sau colegii de la Dolj, dar cred ca asa era normal, pentru ca principala activitate a CEO este totusi in Gorj (...).

In al doilea rand, Gorjul este un judet care depinde de zona energetica (...). Vedeti, daca nu se schimba prim-ministrul (cu referire la Emil Boc - n.red.), acum sediul era la Cluj", a sustinut Victor Ponta, intr-o conferinta de presa sustinuta la Targu Jiu in noiembrie 2012.

C.P.

Citește și:
Cele trei nume luate în considerare PSD pentru prezidențialele din 2024. Ciolacu susține că nu-l interesează
Cele trei nume luate în considerare PSD pentru prezidențialele din 2024. Ciolacu susține că nu-l interesează
Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat că nu se gândește să candideze la alegerile prezidențiale din 2024, însă nu a exclus alte trei nume care se vehiculează a fi reprezentantul...
Cine este președintele filialei din România a Fratelli d’Italia, formațiunea care a câștigat alegerile din Italia
Cine este președintele filialei din România a Fratelli d’Italia, formațiunea care a câștigat alegerile din Italia
Fratelli d’Italia, partidul care a câștigat cele mai recente alegeri parlamentare din Italia, are din 2020 o filială și în România, condusă de către Alessandro Console, un om de afaceri...