Prime pentru sefii din Complexul Energetic Hunedoara inainte de insolventa (Video)

Duminica, 10 Ianuarie 2016, ora 18:44
3291 citiri
Prime pentru sefii din Complexul Energetic Hunedoara inainte de insolventa (Video)
Foto: Arhiva Ziare.com

Ministrul Energiei, Victor Grigorescu, a declarat duminica ca a trimis corpul de control la Complexul Energetic Hunedoara, existand suspiciunea ca au fost acordate prime pentru cei din conducerea companiei inainte de intrarea in insolventa.

"Am auzit ca acolo s-au facut niste plati inainte de intrarea in insolventa, s-au si dat niste prime undeva in zona conducerii. Am trimis un corp de control. Acolo sunt niste lucruri care depasesc nivelul meu de intelegere si ceea ce consider eu ca este o atitudine corecta, morala si responsabila. Cred ca trebuie sa ne asumam cu totii o stare de lucruri, ca aceasta este o situatie care are un context istoric cert. Trebuie sa punem punct.

Situatia in care ne aflam este o realitate. Trebuie sa spunem stop risipei, stop coruptiei, stop pana la urma amestecului intre elemente de profesionalism si alte lucruri, politizare sau mai stiu eu ce, si sa invitam in acest context pe toti cei care cu adevarat vor sa schimbe ceva si pot sa o faca", a precizat, la Realitatea TV, ministrul Energiei.

Tribunalul Hunedoara a admis, joi, cererea de intrare in insolventa a Complexului Energetic Hunedoara, la solicitarea acestuia, urmand ca de punerea in practica a acesteia sa se ocupe o firma specializata din Craiova.

Un mastodont de miliarde din Romania intra in insolventa

"S-a admis cererea formulata de catre debitoare (CEH - n.red.). S-a dispus deschiderea procedurii generale a insolventei impotriva debitoarei. Ca administrator judiciar provizoriu in prezenta cauza a fost desemnata Casa de Insolventa GMC SPRL Craiova", a declarat, pentru AGERPRES, purtatoarea de cuvant a Tribunalului Hunedoara, Ildiko Glaman.

Instanta a luat act de faptul ca intr-un alt dosar 18 firme au solicitat deschiderea procedurii de insolventa impotriva CEH si a hotarat conexarea celor doua cauze. Cererile formulate de acesti creditori devin declaratii de creanta in prezenta cauza.

De asemenea, instanta a luat act de renuntarea la judecata a cererilor de deschidere a procedurii insolventei depuse de alte opt firme din tara pentru datoriile pe care CEH le inregistreaza fata de acestea.

Hotararea instantei de judecata poate fi atacata cu apel in termen de 7 zile de la publicarea in Buletinul Procedurilor de Insolventa (BPI).

Presedintele Consiliului de Administratie (CA) al CEH, Aurelian Ghimpau, declara, la finalul lunii decembrie, ca solicitarea Complexului Energetic Hunedoara de a fi deschisa procedura insolventei se impunea, daca se iau in considerare rezultatele economice ale companiei.

Potrivit acestuia, CEH are datorii de peste 1,2 miliarde de lei. In opinia presedintelui CA al CEH, intrarea in insolventa poate proteja compania, in paralel cu o posibila redresare economica a acesteia.

Citește și:
Theodor Paleologu: Mi se pare îngrozitor să am de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu
Theodor Paleologu: Mi se pare îngrozitor să am de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu
Politologul Theodor Paleologu a declarat că în anul 2019 s-a simţit umilit, ca român, să aibă de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu pentru un mandat de preşedinte al...
Nicolae Ciucă, vizită în Japonia pentru a participa la funeraliile fostului premier nipon Shinzo Abe
Nicolae Ciucă, vizită în Japonia pentru a participa la funeraliile fostului premier nipon Shinzo Abe
Prim-ministrul Nicolae Ciucă va efectua, în perioada 26-28 septembrie, o vizită la Tokyo pentru a participa la funeraliile de stat organizate în onoarea fostului premier japonez Shinzo Abe....
Comentarii