Statele Unite avertizează Israelul: ”Nu deveniți un paradis pentru banii murdari ai oligarhilor din Rusia”

Miercuri, 16 Martie 2022, ora 21:40
6142 citiri
Statele Unite avertizează Israelul: ”Nu deveniți un paradis pentru banii murdari ai oligarhilor din Rusia”
Victoria Nuland avertizează Israelul să nu ajute oligarhii ruși FOTO: Foreign Policy

Într-un moment în care țările occidentale au instituit sancțiuni economice importante împotriva Rusiei, în urma declanșării de către Putin a războiului din Ucraina, Victoria Nuland, subsecretar de Stat al SUA avertizează Israelul să nu devină ”un paradis pentru banii murdari” ai oligarhilor ruși.

În plus, oficialul american a îndemnat Israelul să se alăture sancțiunilor financiare și de control al exporturilor pe care Washington-ul le-a impus Moscovei, într-un interviu acordat postului de televiziune Channel 12 News din Tel Aviv, potrivit Middle Est Eye.

Statele Unite au recomandat Israelului să sancționeze oligarhii ruși, în timp ce Washington-ul și aliații săi continuă eforturile de a-l izola pe Vladimir Putin de sistemul financiar global.

”Nu vrei să devii ultimul refugiu pentru banii murdari care alimentează războaiele lui Putin. Așadar, orice este capabil să facă Israelul, pentru Ucraina ar fi binevenit și coaliția internațională pentru sprijinul Ucrainei ar fi binevenit.

Noi trebuie să presăm regimul (lui Putin -n.a.). Trebuie să-i refuzăm veniturile de care are nevoie, să presăm oligarhii din jurul lui, să le comprimăm economia”, a spus Nuland.

Avertisment al Rusiei către Occident: A dezvăluit racheta nucleară Zircon ce ar putea lovi Londra în câteva minute VIDEO

Până acum, Israelul a încercat să balanseze între a sprijini Ucraina și a nu irita Moscova, pe a cărei aprobare tacită se bazează pentru a conduce atacuri împotriva Iranului și a aliaților săi din Siria.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelkenski a cerut în repetate rânduri Israelului să furnizeze Kiev-ului arme și ajutor militar, dar răspunsul Tel Aviv-ului a întârziat să apară.

În ultimele zile, au apărut informații legate de cel puțin 14 avioane private ale oligarhilor din Rusia care au aterizat pe aeroportul internațional Ben Gurion din Tel Aviv. Mișcarea vine în contextul în care guvernele occidentale au impus sancțiuni care vizează elita rusă și activele lor scumpe.

Un fost comandant al trupelor britanice: ”Nu excludeți uciderea lui Putin, la fel ca a lui Bin Laden și Abu Bakr Al Baghdadi”

Astfel, miliardarul ruso-israelian Roman Abramovic a fost văzut luni, 14 martie 2022, pe aeroportul din Tel Aviv, cu puțin înainte de a decola cu avionul său privat spre Istanbul. Israelul a anunțat anterior că îi va împiedica pe oligarhii ruși sancționați de Statele Unite să-și păstreze avioanele și iahturile din țară, dar nu îl poate opri pe Abramovic, care deține cetățenia israeliană, precum și pe cea rusă, lituaniană și portugheză.

Citește cele mai noi informații LIVE despre războiul din Ucraina

Eveniment Quarterly Report

Biden nu vrea să furnizeze rachete ATACMS Ucrainei. Ce vor livra SUA către Kiev
Biden nu vrea să furnizeze rachete ATACMS Ucrainei. Ce vor livra SUA către Kiev
Casa Albă a anunţat joi că Statele Unite vor livra Ucrainei "importante" mijloace de apărare aeriană, dar preşedintele Joe Biden nu doreşte să furnizeze rachete ATACMS cu rază lungă de...
Refuzul primit de Zelenski în Congresul Statelor Unite. ”Nu avem timp de o sesiune comună”
Refuzul primit de Zelenski în Congresul Statelor Unite. ”Nu avem timp de o sesiune comună”
Președintele Camerei Reprezentanților, republicanul Kevin McCarthy, i-a refuzat președintelui ucrainean Volodimir Zelenski o sesiune comună a Congresului, care i-ar fi permis să țină un...
#Victoria Nuland, #SUA Israel, #razboi Rusia Ucraina, #razboi ucraina rusia, #Statele Unite Rusia, #Roman Abramovic , #Statele Unite