Țara care fierbe sub temperaturi record. Din cauza căldurii, muncitorii termină lucrul la ora 10.00

Luni, 08 Mai 2023, ora 10:27
7081 citiri
Țara care fierbe sub temperaturi record. Din cauza căldurii, muncitorii termină lucrul la ora 10.00
Vietnamul fierbe sub caldura FOTO facebook

Vietnamul a înregistrat cea mai ridicată temperatură din istorie, puțin peste 44 de grade Celsius, dar experții anunță că aceasta va fi depășită în curând din cauza schimbărilor climatice.

Recordul a fost stabilit în provincia nordică Thanh Hoa, unde oficialii au avertizat populația să rămână în casă în cele mai fierbinți momente ale zilei.

Alte țări din regiune s-au confruntat, de asemenea, cu o vreme extrem de caldă.

Thailanda a raportat o temperatură record de 44,6C în provincia Mak din vestul țării.

Între timp, presa din Myanmar a raportat că într-un oraș din estul țării s-a înregistrat 43,8C, cea mai ridicată temperatură din ultimul deceniu.

Ambele țări se confruntă cu o perioadă caldă înainte de sezonul musonic, dar intensitatea căldurii a depășit recordurile anterioare.

La Hanoi, expertul în schimbări climatice Nguyen Ngoc Huy a declarat pentru AFP că noul record din Vietnam este "îngrijorător", având în vedere "contextul schimbărilor climatice și al încălzirii globale".

"Cred că acest record se va repeta de multe ori", a spus el. Lumea s-a încălzit deja cu aproximativ 1,1C de la începutul erei industriale, iar temperaturile vor continua să crească dacă guvernele nu reduc drastic emisiile.

În orașul Danang, din centrul Vietnamului, fermierul Nguyen Thi Lan a declarat că din cauza căldurii muncitorii încep lucrul mai devreme ca niciodată și îl termină la ora 10.00.

Precedentul record de temperatură din Vietnam, de 43,4 grade Celsius, a fost stabilit în provincia centrală Ha Tinh în urmă cu patru ani.

Mai la vest, capitala Bangladeshului, Dhaka, a înregistrat cea mai ridicată temperatură din anii 1960, în timp ce autoritățile indiene au declarat că unele părți ale țării se confruntă cu temperaturi cu trei sau patru grade peste cele normale.

În aprilie, Spania a înregistrat cea mai ridicată temperatură din istorie pentru luna respectivă, atingând 38,8C pe aeroportul din Cordoba, în sudul țării.

Eveniment Quarterly Report

Șeful serviciilor de informații externe ale Rusiei: SUA vor crea un „al doilea Vietnam” în Ucraina
Șeful serviciilor de informații externe ale Rusiei: SUA vor crea un „al doilea Vietnam” în Ucraina
Șeful serviciilor de informații externe ale Rusiei, Serghei Narîșkin, a declarat joi, 7 decembrie, că sprijinul Occidentului, și în special al Statelor Unite ale Americii, față de Ucraina...
Românii au descoperit cel mai mare lac de pe Terra. Recordul confirmat de Guinness World Records
Românii au descoperit cel mai mare lac de pe Terra. Recordul confirmat de Guinness World Records
Cercetători români de la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Geologie şi Geo-ecologie Marină (GeoEcoMar) şi Universitatea din Bucureşti au intrat în Cartea Recordurilor,...
#Vietnam, #caldura, #temperaturi, #fierbere, #record , #stiri internationale