Vietnamezi din Timișoara, acuzați că vânează popândăi și îi mănâncă: "Se vede pe filmare că îi prind și îi pun într-un bidon de plastic"

Marti, 28 Martie 2023, ora 12:00
12123 citiri
Vietnamezi din Timișoara, acuzați că vânează popândăi și îi mănâncă: "Se vede pe filmare că
îi prind și îi pun într-un bidon de plastic"
Vietnamezi pe câmp FOTO / ziuadevest.ro

Mai mulți cetățeni vietnamezi, care locuiesc într-un cămin de pe strada Polonă din Timișoara, au fost filmați în timp ce săpau, pe un câmp din zonă și prindeau popândăi.

Informația a ajuns la președintele Asociației pentru susținerea, promovarea și aplicarea drepturilor animalelor (A.S.P.A.D.A.), Anamaria Manolea, care a făcut un denunț penal la poliție.

Aceasta a cerut anchetarea săvârșirii unor acte de cruzime și rele tratamente împotriva animalelor, uciderea cu intenție și fără drept, braconaj a unor specii protejate de lege, specia Popândău. Anamaria Manolea a anunțat și Garda de Mediu Timiș, scrie ziuadevest.ro.

Manolea a primit un mesaj pe 26 martie de la fotograful C.B., care o anunța că un coleg a surprins în mai multe rânduri un grup de vietnamezi care prindeau popândăii pentru a-i consuma.

„Acolo unde au fost filmați vietnamezii e o zonă în care s-ar afla vreo 2.000 de popândăi. E pe strada Torino. Se vede pe filmare că prind popândăii și îi pun într-un bidon de plastic. Ce ar putea să facă ei, îi mănâncă, în mod cert. La ei e ceva obișnuit.

Nu e primul caz de acest gen. A fost un caz la Dumbrăvița, de unde dispăreau pisicile din Dumbrăvița. În zonă erau muncitori din Vietnam. Apoi, tot așa au fost prinși vietnamezii la braconaj de fazani și iepuri. Se văd pe camere. Sunt angajații de la fabrica Semaco. Un paznic de acolo m-a căutat să-mi spună că dispar câinii, că a văzut cum jumuleau câinii”, a declarat Anamaria Manolea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Româncă îngrozită de condițiile de care are parte soțul ei în pușcărie: "Deja este agresat. I-a fost luată toată mâncarea de către colegi"
Româncă îngrozită de condițiile de care are parte soțul ei în pușcărie: "Deja este agresat. I-a fost luată toată mâncarea de către colegi"
Penitenciarele din România se confruntă cu supraaglomerare, condiții de trai precare, probleme legate de igienă și acces la servicii medicale. Situațiile descrise de cei care ajung în...
Avertismentul unui medic: De ce mâncatul a devenit pentru mulţi o metodă de evadare şi relaxare
Avertismentul unui medic: De ce mâncatul a devenit pentru mulţi o metodă de evadare şi relaxare
Modul în care ne raportăm la mâncare este o oglindă a relaţiei pe care o avem cu noi, a declarat medicul psihiatru Petronela Nechita. Este esenţial să subliniem, spune aceasta, că, pe...
#vietnamezi, #Timisoara, #popandai, #vanatoare, #mancare , #politie