Cum va arăta viitorul: ne vom distra în lumi virtuale și vom purta ochelari inteligenţi prin care vom vedea suprapus

Vineri, 24 Martie 2023, ora 11:56
2103 citiri
Cum va arăta viitorul: ne vom distra în lumi virtuale și vom purta ochelari inteligenţi prin care vom vedea suprapus
Entertainmentul viitorului se va desfăşura în lumi virtuale FOTO Pexels

Prodecanul Facultăţii de Automatică şi Calculatoare Bucureşti, Alin Moldoveanu, a afirmat că joburile viitorului vor fi provocatoare, precizând că nu vor fi joburi uşoare, vor necesita oameni bine pregătiţi, cu un background tehnic foarte bun.

Alin Moldoveanu a declarat, vineri, la Prima News, că joburile viitorului vor avea şi o componentă digitală importantă.

“Joburile viitorului depind de cum va fi lumea viitorului, care nu ştim exact cum va fi. Nu mai este lumea de acum 200 de ani în care eram noi şi natura şi lumea fizică, este din ce în ce mai mult o componentă digitală a lumii, totul are o componentă fizică şi o componentă virtuală. Joburile viitorului vor fi foarte mult şi în direcţia aceasta. Tot ce înseamnă inteligenţă artificială, înţelegere a datelor, realitate virtuală, mediile virtuale în care vom intra, realitatea augmentată care peste câţiva ani va fi peste tot în jurul nostru. Vom avea ochelari inteligenţi prin care vom vedea suprapus în afară de ce vedem vom vedea lucruri generate de calculator. Joburile viitorului vor fi joburi provocatoare. Nu vor fi joburi uşoare, vor necesita oameni bine pregătiţi, cu un background tehnic, ingineresc foarte bun”, a afirmat Alin Moldoveanu.

El a precizat că entertainmentul viitorului se va desfăşura în lumi virtuale.

“Acum 200 de ani strămoşii noştri munceau 16 ore pe zi, mai dormeau câteva ore, deci nu aveau timp de entertainment. În momentul de faţă avem din ce în ce mai mult timp liber. În România sunt cinci zile de lucru, cu opt ore, sunt ţări din Europa care au trecut la patru zile. Vom avea din ce în ce mai mult timp liber. Cu ce ni-l umplem? O componentă foarte clară va fi în partea de entertainment. Şi dacă ne uităm deja care va fi entertainmentul viitorului probabil că el va fi foarte mult în lumi virtuale. În ziua de astăzi gaming ca valoare depăşeşte industria filmelor şi muzicii la un loc de vreo două, trei ori, iar probabil în viitor pe măsură ce realitatea virtuală şi realitatea augmentată care acum intră pe piaţă, vor deveni comune pentru oricine, oricine va avea o cască, oricine va avea ochelari inteligenţi. Din ce în ce mai mult timp vom fi tentaţi şi probabil îl vom petrece acolo într-un mod plăcut”, a mai declarat prodecanul Facultăţii de Automatică şi Calculatoare Bucureşti.

Declarația pe care președintele Joe Biden o regretă acum. A fost făcută cu câteva zile înainte de tentativa de asasinat: "Este timpul să-l țintim pe Trump"
Declarația pe care președintele Joe Biden o regretă acum. A fost făcută cu câteva zile înainte de tentativa de asasinat: "Este timpul să-l țintim pe Trump"
Preşedintele american Joe Biden a declarat luni, într-un interviu pentru NBC, că a făcut o "greşeală" cerând "ţintirea" lui Donald Trump, cu câteva zile înainte de tentativa de asasinat...
Cum a ajuns Nicolae Ciucă să-și facă campanie printre liderii NATO: „Următoarele 4-6 săptămâni sunt decisive pentru candidatură”
Cum a ajuns Nicolae Ciucă să-și facă campanie printre liderii NATO: „Următoarele 4-6 săptămâni sunt decisive pentru candidatură”
Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a fost alături de președintele Klaus Iohannis, în calitate de șef al Senatului României, la Washington, în contextul Summitului NATO. Liderul liberalilor...
#viitor, #lumi virtuale, #realitate augmentata, #joburi viitor , #stiri sociale
  1. De ce face Donald Trump echipă cu un politician care l-a numit „Hitler al Americii”. „O ameninţare teribilă la adresa democraţiei”
  2. Cadavrul unui bărbat complet dezbrăcat a fost găsit într-un geamantan pe marginea drumului. Anchetatorii nu au reușit să-i stabilească identitatea
  3. Un român zace de o lună pe un pat de spital din Italia, fără ca familia să-l caute. A fost bătut pe străzi: "Va fi trimis din nou pe stradă și riscă să moară"
  4. Cum și-a făcut apariția Donald Trump la primul eveniment public de după tentativa de asasinat. „Pumnul în aer”, devenit mișcare de campanie VIDEO
  5. Un nou atac al Israelului ucide zeci de palestinieni care se adăpostiseră într-o tabără improvizată
  6. Alertă la un hotel de 5 stele, de pe litoral: Intoxicație cu clor în piscină, șapte copii și trei adulți la spital
  7. Atac asupra unei patrule antitero dintr-o gară din Paris, în timp ce Franța se pregătește pentru Jocurile Olimpice. Un militar a fost rănit
  8. Putin face o mutare periculoasă: Acțiunile din umbră ale Rusiei ce amenință țări dincolo de Ucraina
  9. Planul ”murdar” al lui Putin: Rusia și-a întins tentaculele în țări occidentale neștiute VIDEO
  10. Strategia de imagine executată ca la carte de candidatul la Casa Albă. Donald Trump, concentrat pe imagine chiar și după ce i-a zburat, literalmente, glonțul pe la ureche