Ce rol cred cetățenii UE că ar trebui să îndeplinească o posibilă armată europeană

Duminica, 13 Februarie 2022, ora 23:12
2736 citiri
Ce rol cred cetățenii UE că ar trebui să îndeplinească o posibilă armată europeană

Cetățenii din al treilea flux de lucru "O Uniune Europeană puternică într-o lume pașnică", din cadrul panelului "UE în lume/migrație", au adoptat șapte recomandări pe care instituțiile UE le vor dezbate în plenul de la Strasbourg.

Participanții au dezbătut rolul pe care o posibilă armată europeană ar trebui să-l aibă atât în interiorul granițelor UE, cât și în afara lor. Iată ce recomandă cetățenii UE instituțiilor blocului comunitar:

- Viitoarele „Forțe armate ale Uniunii Europene” să fie folosite predominat pentru scopuri de autoapărare. Acțiunile militare agresive de orice fel trebuie să fie excluse. În cadrul Europei, acest lucru ar presupune capacitatea de a oferi susținere pe timp de criză, precum în cazul unor catastrofe naturale. În afara granițelor europene, ar oferi capacitatea de a fi desfășurate în teritorii în circumstanțe excepționale și exclusiv în baza unui mandat legal din partea Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite, respectându-se, astfel, legea internațională.

- Toate problemele decise prin vot unanim să fie schimbate pentru a fi decise prin majoritate calificată. Singurele excepții ar trebui să fie aderarea unui nou stat la UE și schimbarea principiilor fundamentale ale UE din Art.2 al Tratatului de la Lisabona și din Carta Drepturilor Fundamentale ale Uniunii Europene.

- UE trebuie să-și consolideze capacitatea de a sancționa guvernele, entitățile, grupurile sau organizațiile, precum și indivizii statelor membre care nu respectă principiile, acordurile și legile fundamentale ale blocului comunitar. Este imperativ să ne asigurăm că sancțiunile care există deja sunt rapid implementate și impuse. Sancțiunile împotriva unor țări terțe ar trebui să fie proporționale cu acțiunile care le-au declanșat și să fie aplicate în timp util.

Citeste si:
Averea fabuloasă adunată de Diana Șoșoacă, senatoarea recent executată silit de ANAF
Averea fabuloasă adunată de Diana Șoșoacă, senatoarea recent executată silit de ANAF
Senatoarea Diana Șoșoacă a fost recent executată silit de către ANAF pentru neplata datoriilor la stat. Conform ultimei declarații de avere a politicianului, aceasta deține numeroase...
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, a declarat sâmbătă, 13 august, că zilnic semnează ”munţi de documente” pe hârtie, dar afirmă că a semnat şi electronic contractul de...