Viitorul lui Hagi, victima in razboiul dintre FRF si LPF?

Autor: Marius Doroftei, Editor Ziare.com
Luni, 15 Mai 2017, ora 07:35
9660 citiri
Viitorul lui Hagi, victima in razboiul dintre FRF si LPF?

Au trecut doua zile de cand Viitorul lui Gica Hagi a castigat titlul in Liga 1, o perioada in care am asistat la ceva ce mie mi se pare incredibil si revoltator: Federatia lui Razvan Burleanu a fost mult mai vocala in sustinerea plangerii FCSB decat in felicitarea noilor campioni.

Inca dinaintea ultimei etape din play-off, Burleanu insusi a profitat de acuzatiile lansate de Gigi Becali pentru a lovi in "rivalii" de la Liga, chiar daca asta inseamna ca seful fotbalului romanesc afecteaza, macar la nivel de imagine, cea mai importanta competitie din sportul pe care il conduce.

Dupa ce play-off-ul s-a terminat si Viitorul a fost desemnata campiona, Burleanu a continuat in aceeasi linie, marele sau anunt fiind acela ca faciliteaza drumul FCSB spre Tribunalul de la Lausanne.

Am mai spus, gestul lui Becali de a se adresa TAS dupa ce echipa lui a pierdut titlul pe teren mi se pare ieftin, teatral si lipsit de principii. Insa justificat. Daca omul se considera nedreptatit, are tot dreptul din lume sa reclame, sa isi caute dreptatea pe care considera c-o are in instantele sportive.

Ticaloasa este insa atitudinea lui Burleanu si a angajatilor lui. Disputa dintre FRF si LPF nu are legatura cu titlul din acest sezon ci cu banii. Recent, Liga a anuntat ca nu este de acord cu planul lui Burleanu, care isi doreste sa ia o parte din banii din drepturile TV ale Ligii 1 pentru a-i imparti cluburilor din Liga 2. Un gest populist, facut cu mai putin de un an inaintea alegerilor pentru presedintia Federatiei.

Burleanu a incasat o lovitura dura atunci cand Liga a refuzat, insa nu a renuntat la idee, anuntand ca Adunarea Generala a FRF este forul suprem din fotbalul romanesc si ca echipele de fotbal feminin sau de fotbal in sala pot decide ce se intampla cu banii castigati de cluburile din Liga 1.

Castigarea titlului de catre Viitorul si controversa legata de regulamente l-a adus pe Burleanu in postura de a-si ataca "dusmanii" de la Liga, iar acesta a n-a asteptat o invitatie speciala. Mi se pare extraordinar de periculos faptul ca un om aflat in cea mai inalta pozitie din fotbalul romanesc pare dispus sa calce pe orice fel de principii daca acestea contravin agendei sale personale.

Sa nu uitam ca regulamentul contestat acum de FCSB a fost votat in Comitetul Executiv al FRF, prin urmare forul lui Burleanu este direct responsabil de eventualele greseli din el. Mai mult, presedintele FCSB, Vali Argaseala, este unul dintre cei care au discutat si votat regulamentul, alaturi de Burleanu insusi.

Iar faptul ca un fost membru al Comitetului Executiv spune ca, inainte de vot, s-a discutat inclusiv despre departajarea la egalitate de puncte si toata lumea, Burleanu si Argaseala inclusiv, au fost de acord ca aceasta se face in urma rezultatelor directe din play-off lasa impresia unui act premeditat.

FCSB stia cu mult timp inainte faptul ca regulamentul este interpretabil pana la un punct si ca poate provoca scandal daca are nevoie, iar Burleanu stia ca Liga este vulnerabila si atacabila pe acest subiect.

A cazut la mijloc Viitorul lui Hagi, echipa care nu inghite bani de la stat, echipa care produce jucatori, echipa care reprezinta cel mai bun lucru din fotbalul romanesc din ultimul deceniu. Iata insa ca pentru Razvan Burleanu acest lucru nu conteaza.

In continuare nu cred ca eventualul memoriu la TAS al echipei lui Becali va avea succes. Regulamentul, chiar asa interpretabil in opinia unora, este totusi destul de clar. Iar daca dezvaluirile lui Auras Brasoveanu, membru in Comitetul Executiv al FRF, se confirma, iar cazul departajarii in cazul meciurilor directe a fost discutat in conducerea Federatiei, fiind unanimitate in privinta faptului ca se vor lua in discutie numai partidele din play-off, atunci tot acest circ, atat al lui Becali cat si al lui Burleanu, este premeditat.

Citeste si:
Premierul Cîțu face cadou Bisericii Ortodoxe Române imobilul Schitului Darvari și Ferma Vlăsiei, în sedința Guvernului de mâine
Premierul Cîțu face cadou Bisericii Ortodoxe Române imobilul Schitului Darvari și Ferma Vlăsiei, în sedința Guvernului de mâine
Guvernul condus de Florin Cîțu dorește trasmiterea în mod gratuit, prin hotărâre de Guvern, a două imobile aflate în prorietatea statului către Biserica Ortodoxă Română. În nota de...
Vlad Voiculescu: ”România a comandat iraţional vaccinuri şi a ajuns în situaţia de a vinde şi dona mai multe decât orice altă ţară din Europa”
Vlad Voiculescu: ”România a comandat iraţional vaccinuri şi a ajuns în situaţia de a vinde şi dona mai multe decât orice altă ţară din Europa”
Fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu afirmă că ancheta DNA cu privire la vaccinurile cumpărate de România este bine-venită, întrucât ţara noastră a comandat iraţional...
Sursa: Ziare.com